De krant die je leest van A tot Z
Zondag 3 Maart, 2024

maandag 20 november 2023

Nieuws:

Er komen woningen op locatie Nesciohotel, maar dat duurt nog wel even

Door: Redactie

De restanten van het Nescio Hotel (voorheen Motel Postiljon) aan de Emmalaan in Haren zijn door Frans Kappenburg verkocht aan projectontwikkelaar MWPO in Groningen (Kristiaan Capelle) en vastgoedbelegger Wijnand van Smeden.

Het hotel, gebouwd in 1970, was nabij de snelweg A28 een begrip. De glans ging er in de jaren 90 een beetje af, vooral toen het werd ingelijfd door de Accor Groep en de naam Mercure Hotel kreeg. Jaren later kocht Erik-Jan Ginjaar van Postillion Hotels het en probeerde het hotel in de oude glorie te herstellen. Dat is niet gelukt. In 2018 kocht Frans Kappenburg het gehele complex met de bedoeling er appartementen en een nieuw hotel te bouwen. In de tussentijd verhuurde hij het gebouw aan Fred Dalebout van de Martini Hotel Group en Peter Gosselaar. Die doopten het in Nescio Hotel, maar dit ging in april 2020 failliet. Kappenburg verhuurde daarna de gebouwen aan het Coa die er vluchtelingen met Covid-19 wilde onderbrengen. In 2022 vertrok het Coa en werd de gemeente de huurder om er 120 vluchtelingen uit Oekraïne te huisvesten. Die situatie bestaat nu nog. Vrij onverwacht heeft Frans Kappenburg besloten de geplande ontwikkeling van een hotel plus appartementen die nog jaren kan duren, te verkopen. Hij zegt dat hierbij zijn leeftijd (74) een rol heeft gespeeld.

En nu verder?
Een van de nieuwe eigenaren, Kristiaan Capelle van MWPO, zegt nog niet te weten wat er met het gebied zal gaan gebeuren. “We zijn bezig de mogelijkheden te inventariseren en hebben al contact gehad met omwonenden.” Volgens Capelle is het de bedoeling dat er woningen worden gebouwd en dat kunnen zowel appartementen als grondgebonden woningen zijn. Hij wil niets overhaasten en zegt: “We moeten het zorgvuldig aanpakken. Ons motto is: eerst goed, dan snel.” Het voormalige hotel blijft voorlopig in gebruik als opvang van vluchtelingen uit Oekraïne.

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.


Poll - uw mening telt

Ondervindt u overlast door uw buren?

Ga naar het Poll archief