De krant die je leest van A tot Z
Zondag 5 december, 2021

maandag 25 oktober 2021

Nieuws:

Handen uit de mouwen op 6 november in Boeremapark

Door: Redactie

Op zaterdag 6 november wordt door heel Nederland weer de grootste en gezelligste vrijwilligersactie in het groen georganiseerd: de Natuurwerkdag! Vrijwilligers geven het landschap en de groene leefomgeving dan een onderhoudsbeurt. Het Burgemeester Boeremapark in Haren is één van de vele locaties in Nederland waar de handen uit de mouwen worden gestoken. Duizenden deelnemers leven zich deze dag uit in bos, park, boomgaard of bij vennetjes om onze leefomgeving mooier te maken.

Het Burgemeester Boeremapark is een prachtig park in Haren met mooie oude bomen, een grote vijver en een hertenkamp. Het is begin jaren dertig van de vorige eeuw aangelegd in de Engelse Landschapsstijl. De Stichting Burgemeester Boeremapark bekommert zich sinds 2010 in goede samenwerking met de gemeente om het park en organiseert jaarlijks een aantal dagen om met vrijwilligers in het park aan de slag te gaan. De landelijke Natuurwerkdag is zo’n dag, die in samenwerking met LandschappenNL wordt georganiseerd. Het Boeremapark staat overigens aan de vooravond van de uitvoering van een groot herstelplan.

Werkzaamheden

Tijdens de Natuurwerkdag 2021 worden verschillende klussen gedaan. Dit keer wordt onder leiding van groenaannemer Krinkels een aantal werkzaamheden uit het herstelplan opgepakt. Het gaat met name om snoeiwerk en het maken van takkenrillen om de biodiversiteit te vergroten. Takkenrillen vormen een goede schuil- en nestelgelegenheid voor diverse diersoorten. Maar ook zal zwerfvuil en de wildgroei aan bramen worden opgeruimd. Verder worden de stallen in het hertenkamp uitgemest. Kortom er is met de Natuurwerkdag weer genoeg te doen in het Boeremapark. Maar het is niet alleen werken. De dag is vooral ook leuk en goed voor de onderlinge contacten tussen buurtgenoten.

De Natuurwerkdag in het Boeremapark start om 10.00 uur bij de burgemeester Boeremabank met een kop koffie en verdeling van de klussen. Rond 13.00 uur zal het werk zijn gedaan en wordt er afgesloten met een lekker kop soep en broodjes.

Meedoen?
In verband met de catering en gereedschappen deelname graag aanmelden via boeremapark@gmail.com of via de website van de Natuurwerkdag. Op de website www.boeremapark.nl vindt u meer informatie over de Natuurwerkdag in het Boeremapark, het herstelplan en de activiteiten van de stichting.

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.