De krant die je leest van A tot Z
Dinsdag 16 augustus, 2022

vrijdag 19 december 2014

Nieuws:

Haren de Krant Radio: interview online

Door: Redactie

Vandaag zetten wij het eerste maandelijkse interview online op de website van Haren de Krant. Het is de bedoeling om in 2015 iedere maand een persoon te interviewen die onderdeel is van het lokale nieuws. Daarbij is het doel om de geïnterviewde te verleiden duidelijk te zijn en niet te vervallen in jargon of ontwijkende antwoorden. Of dat lukt is aan de luisteraar om te beoordelen.

HDK radio

In dit interview:

1. De wethouder wordt geconfronteerd met de stelling dat hij met de keuze voor fusie met Tynaarlo voorbij gaat aan de wens van de meerderheid van de betrokken burgers. Is dat nou democratie? De wethouder betoogt dat democratie meer is dan ‘de helft plus 1’. Hij noemt de repliek van de PvdA ‘flauw’.

2. De wethouder krijgt de vraag waarom de gemeente zo volhardend vasthoudt aan het bouwproject DHE, hoewel veel mensen die wijk niet zien zitten. Verbeek legt uit dat er geen weg terug meer is, omdat er al 20 miljoen in het project is gestoken. Dat is geleend geld dat rente kost.

 

Het interview duurt 30 minuten (voor de liefhebbers). Heeft u suggesties voor een volgend interview op Haren de Krant Radio? Mail: radio@harendekrant.nl.

Beluister het gesprek via onderstaande link:

Interview Michiel Verbeek (door Hein Bloemink, Haren de Krant) 18 december 2014

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.