De krant die je leest van A tot Z
Zondag 21 Juli, 2019

maandag 28 januari 2019

Nieuws:

Initiatief van Harense filmploeg maakt vermissing Rob Huter in één weekend regionaal bekend

Door: Redactie

Karin Blom van het Harense videoproductiebedrijf We Shoot It las de berichtgeving over de vermiste Rob Huter uit Haren en nam contact op met onze redactie. Zij bood aan om geheel belangeloos een opsporingsvideo te maken, zodat het verhaal online zich als een olievlek over de regio (en de rest van Nederland) zou kunnen uitbreiden. Dat aanbod is in dank aanvaard en direct een dag erna (vrijdag 25 januari) stond de filmploeg paraat in Haren.  Kijk de film hier: https://www.harendekrant.nl/nieuws/opsporingsfilm-rob-huter-haren/

Gedurende een hele dag zijn beelden gemaakt op de belangrijke locaties in deze zaak. Ook is een drone ingezet om overzichtsbeelden te maken van b.v. de Onnerpolder, waar Rob Huter mogelijk nog is gezien een dag na zijn raadselachtige verdwijning.

“Het gaat ons om maar één ding”, zegt Karin Blom. “Mensen mobiliseren om uit te kijken en de sporen van de heer Huter te vinden. Daarvoor is een reportage een goed middel.” Haar man Bart heeft na afloop van de ijzige vrijdag een hele avond en nacht doorgewerkt, zodat de film zaterdag 26 januari rond 4.00 uur in de ochtend klaar was. Na een paar correcties (de echtgenote van de heer Huter heeft de film eerst bekeken) is deze via Facebook van We Shoot It de wijde wereld ingestuurd. Aan het eind van het weekend hadden al 50.000 mensen de film bekeken. Op Youtube staat de teller al op 9600.

De film roept emoties op en ook zijn er mensen die met suggesties en aanwijzingen de redactie van Haren de Krant hebben benaderd. Als de tips concreet zijn worden deze binnen enkele minuten doorgespeeld aan een sleutelfiguur in het rechercheteam van de politie. Nieuwe informatie kwam overigens via een ander kanaal binnen. Het is duidelijk geworden dat Rob Huter nog een bezoek heeft gebracht aan de slagerij in de Kerkstraat te Haren, alvorens hij naar Albert Heijn ging om daar voor het laatst te pinnen. 

Door een vergissing van de redactie wordt aan het eind van de film gesproken over een verkeerd telefoonnummer van de politie. Het juiste nummer voor tips is 0800-6070. Als iemand de heer Huter aantreft, mag 112 worden gebeld. 

VRAGEN
1.Wie heeft de bordeauxrode Batavus-damesfiets met geblokte fietstassen ergens aangetroffen (of zich toegeëigend)? Zie foto.
2.Wie heeft de heer Huter gezien of gesproken na zaterdag 29 december 13.00 uur, nadat hij een fietsenwinkel aan de Bedumerweg bezocht?

Foto bewerkt door Marike Braakman.

 

Kijk de film hier: https://www.harendekrant.nl/nieuws/opsporingsfilm-rob-huter-haren/

Lees ook: https://www.harendekrant.nl/nieuws/24-januari-de-dag-van-de-rode-fiets-iedereen-kijkt-uit-naar-de-rode-damesfiets-met-geblokte-fietstassen-van-vermiste-harenaar/

 
https://www.harendekrant.nl/nieuws/update-20-januari-2019-vermissing-rob-huter-de-feiten-tot-nu-toe/

4 reacties

Maurice zegt:

Erg goed initiatief en knap uitgevoerd. Nu hopen dat het het gewenste effect heeft.

28 januari 2019 om 15:35
InwonervanHaren zegt:

Is de kleur van de fiets de juiste? Of een indicatie?

Redactie zegt: De kleur is door de familie omschreven als de juiste. Bordeaux-rood, dus niet lichtrood.

28 januari 2019 om 20:25
Maurice zegt:

Is de politie in samenwerking met telecombedrijven niet in de gelegenheid om na te gaan op welk tijdstip de telefoon is uitgegaan? Toen de telefoon nog aan stond moet deze toch één of meerdere zendmasten hebben aangestraald? Op die manier zou globaal een laatst bekende locatie kunnen worden bepaald.

28 januari 2019 om 20:49
Rudie zegt:

Deze professioneel gemaakte mini-docu heeft de verdwijning van Rob Huter niet alleen regionaal, maar zeker ook landelijk op de kaart gezet. Ik ben Amsterdammer, werd door een kennis in Haren op dit item gewezen en was direct onder de indruk. Vakwerk…! Heb het filmpje inmiddels via social media verspreid, de olievlek breidt zich uit.

30 januari 2019 om 16:33

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.