De krant die je leest van A tot Z
Zondag 26 Mei, 2024

vrijdag 10 november 2023

Nieuws:

Landelijke politieke partijen naar Politiek Café Haren (17 november)

Door: Redactie

Op vrijdag 17 november organiseert stichting ’t Clockhuysplein een Politiek Café waar zeven landelijke partijen present zullen zijn. Saskia Kleiverda van de stichting heeft de volgende politici weten te strikken:

Danielle Jansen van NSC
Annemarie Heite van NSC
Mark Treurniet van CU
Robin Twickler van VOLT
Julian Bushof van PvdA-GroenLinks
Iemand van het CDA
Harma Hemmen BBB
Marcel Siebolts BBB
Marjolein Vulpes VVD

Hein Bloemink van Haren de Krant zal hen bevragen op actuele landelijke thema’s. Publiek is welkom (toegang gratis vol=vol). Wellicht een prettige manier om te bepalen op welke partij u gaat stemmen op 22 november 2023.

Tijden: 14.00 tot 16.00 uur
Locatie: Clockhuys Haren


Saskia Kleiverda, organisator.

2 reacties

Ton zegt:

ik zie twee kandidaten staan van NSC en BBB bij deze bijeenkomst. Konden de andere partijen niet twee kandidaten leveren? Nu lijkt het niet in evenwicht qua kwantiteit. Julian Bushof is kandidaat namens PvdA/Gl.

Redactie: Dat laatste hebben we even aangepast, dank voor de suggestie. Over de samenstelling van de deelnemers weten wij niet hoe dit tot stand is gekomen. Alle partijen zijn wel door Saskia Kleiverda uitgenodigd.

Stefan zegt:

Ik hoor de politieke partijen wel zeggen dat de kloof tussen burger en politiek moet worden verkleind. Wij weten in Haren nu hoe het werkt met een grote, lastig bereikbare gemeente met weinig aandacht voor ons, en dat heeft de afstand erg vergroot. Van inwoners van de grote plattelandsgemeenten in het noorden hoor je hetzelfde. Ik denk dat het daarom goed is als landelijke politiek zou inzetten op gemeentelijke schaalverkleining. Onderdeel daarvan ook een nieuwe gemeente Haren. Zoals het nu is, is het tenslotte ook niks.

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.


Poll - uw mening telt

Ik mis een goede sportwinkel in Haren.

Ga naar het Poll archief