De krant die je leest van A tot Z
Zaterdag 6 Juni, 2020

donderdag 13 februari 2020

Nieuws:

Mariska Sloot mist de motivatie en stapt uit gemeenteraad

Door: Redactie

Mariska Sloot, raadslid van de Stadspartij Groningen, geeft per direct haar zetel in de gemeenteraad op. ”Na tien jaar als een leeuw te hebben gevochten voor het mij zo dierbare Haren, Glimmen, Onnen en Noordlaren mis ik motivatie om mij voor deze raad in te zetten. Ik kom daarom tot de conclusie dat het tijd wordt om een andere weg in te slaan.” Sloot wordt opgevolgd door René Stayen.

Sloot zegt dat zij niet genoeg invloed kan uitoefenen op het gemeentebeleid in relatie tot de Harense belangen. Ze was één van de oprichters van Gezond Verstand Haren en zat sinds 2010 in de gemeenteraad van Haren voor die partij. Na de verkiezingen van 2014 werd zij wethouder. “Zoals iedereen weet was de gedwongen herindeling van de gemeentes Groningen, Haren en Ten Boer zeer tegen de zin van Gezond Verstand Haren en de meerderheid van de bevolking van Haren. Ik had gehoopt dat een rol als volksvertegenwoordiger in de nieuwe gemeente mij de mogelijkheid kon bieden om Haren te helpen beschermen tegen rigoureuze maatregelen die voortvloeien uit deze herindeling. Helaas is gebleken dat ik daar geen meerwaarde kan bieden.”

Fractievoorzitter Amrut Sijbolts van de Stadspartij vindt het erg jammer dat Sloot vertrekt, maar respecteert haar besluit: “Mariska zet zich altijd met veel energie ergens voor in. De mensen in Haren zullen dat bevestigen. De nieuwe gemeente kan wel wat van die energie gebruiken, maar ik snap dat het er nu even niet in zit.”

Foto: Mariska Sloot

11 reacties

Ben zegt:

Voor vriend en vijand is het een groot gemis. Voor de Raad is het een gemis aan de broodnodig benodigde competentie, vaardigheden en uitstraling om de herindeling waar nog steeds veel onvrede is het mogelijk te maken dat de twee spalt die ontstaan is tussen voor- en tegenstanders in rustig vaarwater te geleiden. Waarbij de plooien glad gesteken kunnen worden en de belangen evenwicht gewogen en gerespecteerd worden.

13 februari 2020 om 11:31
Cees Bosman zegt:

Dat is wel een hele grote teleurstelling als je je stem als voorkeurstem op Mariska Sloot hebt uitgebracht.

13 februari 2020 om 11:36
Cees Bosman zegt:

Toch jammer, zeker als je je voorkeurstem op haar hebt uitgebracht.

13 februari 2020 om 11:56
Q zegt:

Ze stopt ermee (alweer). Kijken hoelang mevrouw het nu weer volhoud

13 februari 2020 om 13:00
Cees zegt:

Ik zat hier al op te wachten. Zeer onbetrouwbaar, maw; een echte politica haha. Nou geniet van uw wachtgeld! #schande!

Redactie zegt: Voor zover wij weten krijgen raadsleden die hun zetel opgeven sinds 2015 geen wachtgeld.

13 februari 2020 om 15:28
Prat zegt:

Hoewel ik het niet eens was en ben met de standpunten over de gemeentelijke herindeling ben ik wel onder de indruk van de energie die Mariska in de politiek heeft gestopt. Alleen het idee dat ze haar ideeen in de nieuwe gemeenteraad zou kunnen realiseren, daar is het schip dus gestrand. Voor mij logisch voor haar niet te vatten. Het is niet anders.

13 februari 2020 om 19:38
Stadjer zegt:

Spijtig en teleurstellend dat Mevrouw Sloot ,een getalenteerd en gedreven politica, haar zetel in de Groninger gemeenteraad heeft opgegeven. De competenties , uitstraling en vastberadenheid van Mevrouw Sloot
zullen we missen. Zoals Mevrouw Sloot zelf al eens heeft aangegeven sluit een functie met meer
verantwoordelijkheid zoals een wethouderspost veel beter aan bij haar kwaliteiten als politiek bestuurder.
Eerst even geen politiek maar hopelijk over een tijdje toch weer een rentree in de politiek.

13 februari 2020 om 23:22
Frank zegt:

Wederom zeer onbetrouwbaar gebleken, de geschiedenis herhaalt zich helaas. Ik heug mij nog dat ze vooraan liep in een protestmars, Gorecht moet blijven aan de Oosterweg.. mislukking nr1 en zo volgenden er nog velen.. (o.a. Haren niet fuseren met Groningen, parkeergeld etc)

14 februari 2020 om 14:08
WdH zegt:

@Stadjer, u bent pseudoniem voor meneer Sloot?

15 februari 2020 om 19:22
InwonerVanHaren zegt:

@Frank
Als dingen niet lukken in de politiek ligt het niet aan de mensen die de wil WEL hebben. Het ligt aan de mensen die de wil NIET hebben.

Volgende poging tot modder gooien meer succes.

15 februari 2020 om 23:57
rop zegt:

Om te zien een knappe verschijning, maar betwijfel of politiek achteraf wel haar ding was.

Zo kreeg ik soms het idee dat mevrouw liever gezien werd dan echt wat aan problemen te doen

19 februari 2020 om 12:05

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.