De krant die je leest van A tot Z
Vrijdag 21 Juni, 2024

donderdag 06 juni 2024

Nieuws:

Martini Ziekenhuis houdt zaterdag 8 juni Open Dag

Door: Redactie

In het Martini Ziekenhuis werken 4500 professionals met hart & ziel aan waardevolle zorg. Zij geven zaterdag 8 juni tussen 11.00 en 16.00 uur met trots een kijkje achter de schermen van hun werk. Bezoekers komen dan op plaatsen waar zij normaal niet kunnen komen, zoals de operatiekamers, het pathologisch laboratorium, de keuken waar maaltijden voor patiënten worden klaargemaakt en de technische ruimtes. Ook laat het ziekenhuis de nieuwe Martini Academie zien en is er volop informatie over werken en leren in de zorg.

Op de Open Dag krijgen bezoekers informatie over wat er gebeurt in de Kliniek, bij de Poliklinieken, bij de Spoedzorg & Operatiekamers en bij de Zorgondersteuning (onder meer Beeldvormende Techniek, Pathologie, Apotheek en Endoscopie). Ook de stafdiensten en het onderdeel Werken & Leren laten van zich horen. Bij alle onderdelen zijn er volop Doe & Beleef activiteiten.
Daarbij is speciale aandacht voor kinderen. Zij kunnen met hun pop of knuffel naar de Berendokter, een letterspeurtocht doen of een selfie laten maken in de ambulance of met een speler van FC Groningen of Donar.

Het Martini Ziekenhuis houdt om de drie jaar een Open Dag. De laatste keer was dat in 2019. Vanwege de coronapandemie is de Open Dag in 2022 niet doorgegaan. In 2019 waren er ruim 8000 bezoekers. Het ziekenhuis verwacht dat een groot deel van de bezoekers op de fiets komt. Wie toch met de auto komt, kan gratis parkeren op parkeerterrein Noord. De feestelijke ontvangst van alle bezoekers is op het voorplein en in de centrale hal.

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.


Poll - uw mening telt

Een krant lees ik het liefst:

Ga naar het Poll archief