De krant die je leest van A tot Z
Woensdag 21 augustus, 2019

woensdag 16 januari 2019

Nieuws:

Mathilde Stiekema heeft nieuwe nevenfunctie

Door: Redactie

Oud-wethouder Mathilde Stiekema uit Glimmen heeft een nieuwe, onbezoldige, nevenfunctie aanvaard. Sinds 1 januari (fusie Haren-Groningen) is zij niet meer werkzaam als wethouder financiën.


Mathilde Stiekema is het nieuwe bestuurslid van de Stichting De Hondsrug UNESCO Global Geopark.
Stiekema volgt Margriet Drijver op, die op 31 januari 2019 afscheid neemt. Ze ziet veel potentie in het gebied: “De provincies Groningen en Drenthe hebben goud in handen met dit unieke ijstijdenlandschap. De Hondsrug verdient daarom naast de status van UNESCO Global Geopark ook bestuurlijke aandacht. Het zeventig kilometer lange gebied nodigt uit tot verdere ontwikkeling van educatie en economie. Ik zou zeggen: breng de harige mammoet terug!”

Ruime bestuurlijke ervaring

Stiekema heeft ruime bestuurlijke ervaring. Ze was de afgelopen jaren wethouder van de gemeente Haren. Eerder bekleedde ze die functie al vier jaar in de gemeente Hoogezand-Sappemeer. Ze woont in Glimmen.
Het bestuur van de stichting, dat verder bestaat uit Jacob Bruintjes (voorzitter), Hendrik Oosterveld (secretaris), Jan ten Sijthoff (penningmeester) en Nynke Houwing is verheugd over het aantreden van Stiekema. Bruintjes: ‘We erg blij met deze ervaren bestuurder, die zich als wethouder van Haren altijd betrokken heeft getoond bij het Geopark. Dat deze plek wordt ingevuld door iemand uit het Groningse deel van het gebied benadrukt bovendien dat deze samenwerking de provinciegrens overschrijdt.’

Harige mammoet
Met haar uitspraak over de harige mammoet verwijst Stiekema naar de biologisch antropoloog Hendrik Poinar, die zich bezighoudt met het verzamelen van oeroud DNA. Hij verzorgde een aantal jaren gelden een TEDTalk over terugbrengen van de harige mammoet.

Stichting De Hondsrug UNESCO Global Geopark

UNESCO Global Geoparken onderscheiden zich door hun bijzondere geologische, archeologische, ecologische en culturele waarde. In totaal zijn er in de wereld 140, verspreid over 35 landen. De Hondsrug is het enige in Nederland. De stichting is opgericht om de ontwikkeling van het gebied te versterken. Dit doet ze samen met partners zoals provincies, gemeenten, ondernemers en bewoners van het gebied. Beleven, bewust maken (educatie), benutten en beschermen zijn daarbij de vier kernwaarden.

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.