De krant die je leest van A tot Z
Zondag 4 december, 2022

dinsdag 10 mei 2022

Nieuws:

Meepraten over groenplan zonnepark Mikkelhorst

Door: Redactie

Op een perceel achter zorgboerderij De Mikkelhorst in Haren is vorig jaar begonnen met de aanleg van een zonnepark met 4380 zonnepanelen. Duurzaam Haren, één der initiatiefnemers, zei dat het perceel ongeschikt was voor normale landbouw.

Bij de aanleg bleek de grond nog drassiger dan verwacht. In januari zijn aan de voorzijde van het park diverse struiken aangeplant met inheemse soorten zoals meidoorn, vuilboom, sleedoorn en zwarte vlier. De struiken zullen over een paar jaar het zicht vanaf het wandelpad op de panelen een beetje kunnen afschermen. Tussen de panelen is een strook met proefplanten aangeplant met kruisbes, zwarte bes, veenbes en bosbes. Dit om het een jaar aan te zien en te bekijken welke soorten het hier goed doen. Het ‘groenplan’ wordt zo nodig daarna aangepast aan de natte situatie.

Op 12 mei wil Duurzaam Haren het groenplan graag bespreken met de omwonenden in een informatiebijeenkomst. Aanvang 19.00 uur. Belangstellenden zijn welkom in de zorgboerderij.

1 reactie

Ben zegt:

Te drassig? Dat was al bekend van het gebied als natuurlijke huishouding. Is met op gewezen en was geen probleem
Nu wordt er ingegrepen in de natuur.

Groene energie ten koste van de natuur, de biodiversiteit en alles wat daar bij hoort en dit door planners en mensen met oogkleppen in het belang van de commercie, omdat het anders financieel niet haalbaar is.

Lekker groen en milieubewust bezig.
Alles kapot en natuur vernietigd uit naam van de energie transitie

12 mei 2022 om 17:32

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.

Poll - uw mening telt

Vuurwerkverbod wat mij betreft...

Ga naar het Poll archief