De krant die je leest van A tot Z
Zondag 15 september, 2019

zaterdag 03 maart 2012

Nieuws:

Nieuwe rage in Haren? The Bootcamp Club werkt aan onze conditie

Door: Redactie

Hebt u al van The Bootcamp Club gehoord? Wie sporten op een sportschool leuk vindt maar liever buiten is, komt hier helemaal aan zijn of haar trekken. Na het Westen van het land is deze vorm van sport nu ook Groningen aan het veroveren. Deze maand is de kick off voor Haren.

Werken aan conditie in de frisse buitenlucht....

Het is overgewaaid uit de Verenigde Staten, breidt zich uit als een olievlek en is vanaf deze maand ook in Haren. “We zijn op zoek naar een meer Harense plek. Maar op 26 maart beginnen we bij Kaap Hoorn, aan de Hoornse Plas. Wellicht is Sassenhein of het Boeremapark een geschikte plek.” Maarten Manenschijn (27) en Ellis Lubbers (25) zijn op 8 januari een Bootcamp Club gestart in Groningen. Bootcamp is sporten, als op een sportschool, maar dan buiten in de natuur. Op zondagmorgen verzamelt zich een groepje Bootcampers in het Noorderplantsoen in Groningen.

Na een warmlooprondje, met rek- en strekoefeningen, ‘doen’ ze een circuitje. Telkens 45 seconden lang een oefening om een bepaalde spiergroep te activeren, terwijl de zon bemoedigend doorbreekt. “Lékker!”, zegt Maarten na afloop. Een paar vrouwen knikken. “Ik heb een nieuwe oefening, daar bij het trappetje”, vervolgt Maarten. “Die combinatie klinkt niet best”, vindt één van de cursisten. “Nieuwe oefening en trappetje.” Ze heeft gelijk. Er volgt een pittige oefening waarbij de tr

cialis

ap in tweetallen wordt genomen op handen met witte knokkels of rood gelakte nagels.

“Ik heb geen zin om naar een sportschool te gaan”, zei Frea, een van de deelneemsters vooraf. “Maar ik wil wel even lekker sporten.” Dat is precies de kracht van The Bootcamp Club. Alleen groeien hier de been-, rug- en buikspieren niet door allerlei apparaten maar in de buitenlucht en met de middelen die daar zijn, zoals hekjes, trappen en bomen.

En de zandbak. Terwijl kleine kinderen in het klimtoestel klauteren, strijkt de groep neer in de zandbak ernaast om de buikspieren te trainen. Nu nog een paar sprintjes en de cooling down kan beginnen. “Toen er sneeuw lag, hadden we na afloop koek en zopie. En we hebben al eens een borrel georganiseerd”, vertelt Maarten. “We proberen toch een beetje het clubgevoel te creëren.”

Olievlek

Maarten werkt, behalve als Bootcamp-Clubeigenaar als pelotonscommandant bij Defensie in Assen. “Het concept van The Bootcamp Club spreekt me aan, dat wil ik uitbreiden”, zegt hij. Ellis studeerde Sport en Gezondheid en heeft een eigen bedrijf. “Ik begeleid bijvoorbeeld senioren bij het sporten, diabetespatiënten die van hun huisarts het advies hebben gekregen meer te bewegen en ben actief op het gebied van beweging en gezondheid binnen bedrijven”, zegt ze.

Maarten en Ellis zagen het Bootcamp-Clubconcept in andere steden en haalden het als franchisenemers naar Groningen. Wat hen betreft gaat ook hier de olievlek verder groeien.

Door Gonneke Bonting

Meer weten?

Wie zich registreert op de website, kan een gratis proefles volgen. Enthousiast geworden? Door een strippenkaart te kopen kun je aan de trainingen deelnemen waar en wanneer je wilt. Meer informatie: www.thebootcampclub.nl.

zp8497586rq

Geen reacties mogelijk