De krant die je leest van A tot Z
Vrijdag 19 Juli, 2019

woensdag 02 januari 2019

Nieuws:

Onderzoeksteam fulltime bezig met vermissingszaak Robert Huter in Haren. Wie zag hem?

Door: Redactie

De politie noemt de vermissing van Robert Huter (72) uit Haren ‘urgent’. Een woordvoerder zegt dat Huter afhankelijk is van medicijnen, maar dat er nog andere omstandigheden zijn die aanleiding gaven de zaak ‘op te schalen’. Huter is sinds zaterdag 29 december 10.00 uur spoorloos.

Vandaag of morgen zal het onderzoeksteam, dat fulltime aan de zaak werkt, met nieuwe informatie komen en het publiek vragen om tips. “Het is de bedoeling dat we het zoekgebied verkleinen”, zegt de woordvoerder desgevraagd. Door meer informatie met het publiek te delen kunnen mensen wellicht gerichter zoeken. “Maar vooral is het belangrijk dat mensen ons melden of ze de vermiste persoon na zaterdag 10.00 uur hebben gezien. Dat is echt heel belangrijk.”

De politie wil of kan op dit moment nog niet uitgebreider ingaan op de zaak. Waarschijnlijk zijn er nu nog te weinig aanknopingspunten. Dat zou betekenen dat het publiek het nu nog even moet doen met de oproep, die wij zaterdag al publiceerden.

De heer Robert Huter is ook op internet eigenlijk niet te vinden. Navraag in het dorp levert weinig mensen op die hem kennen. Hij woont aan de Westersedrift. Bij zijn vaste fietsenwinkel (waar hij klant is) heeft hij zich zaterdag niet laten zien, hoewel hij thuis had verteld naar het dorp te gaan om zich op een nieuwe fiets te oriënteren. Zaterdag 29 december is de heer Huter bij Albert Heijn geweest. Dat was de laatste keer dat hij is gezien.

Tips?
https://www.harendekrant.nl/nieuws/waar-is-robert-huter-72-gebleven-raadselachtige-verdwijning-laatst-gezien-in-kerkstraat-te-haren/

2 reacties

InwonervanHaren zegt:

Informatie?
De politie vraagt mensen die informatie hebben over deze vermissing contact op te nemen op 0800-6070.

3 januari 2019 om 19:13
Meelevend zegt:

U zegt aldoor dat hij voor het laatst is gezien bij de AH in het Dorp.
Maar hij is voor het laatst gezien bij een fietsenwinkel in Groningen!

Dus vanaf Groningen moet er gezocht worden!

Redactie zegt: U leest hier een bericht van de eerste week. Als u de laatste updates leest ziet u dat we inmiddels allang weten dat hij het laatst is gezien in de Korreweg te Groningen op 29 december 14.00 uur. In die zin verandert het beeld voortdurend.

6 februari 2019 om 14:29

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.