De krant die je leest van A tot Z
Woensdag 21 augustus, 2019

donderdag 17 januari 2019

Nieuws:

Peter Drenth zwaait af bij Humanitas

Door: Redactie

Peter Drenth uit Haren werkte al sinds 1993 als vrijwillig bestuurslid bij Humanitas in Haren. Hij vertrekt nu bij deze niet-kerkelijke welzijnsorganisatie, omdat de afdeling Haren opgaat in de afdeling Groningen. Dat valt samen met de fusie Haren-Groningen.

Drenth heeft zijn werk als penningmeester met onverzettelijke loyaliteit verricht. Hij haalde zijn motivatie naar eigen zeggen uit zijn jeugd. “Ik groeide op met negen broers en bij iedere geboorte kwam er bij ons thuiszorg van Humanitas. Van huis uit kreeg ik mee, dat je een bijdrage moet leveren aan de samenleving. Wij waren niet gelovig, dus Humanitas was een logische keuze.” De afdeling Haren telde in haar hoogtijdagen 160 leden, nu zijn daar 80 van over. In Haren werden mede dankzij Drenth verschillende initiatieven ontplooid, zoals Grootouderproject (koppeling grootouders aan kleinkinderen), Blizardhome (vrijwilligers ontvangen één of meerdere keren per week thuis leerlingen van het Zernike college), Help de ouderen aan de knoppen (instellen zenders op TV, automaat NS),Hulp bij rouwverwerking, thuisadministratie, maatjesproject en hij maakte namens Humanitas deel uit van het bestuur van de Algemene Hulpdienst Haren.

Jammer
Drenth vindt het jammer dat gemeentelijk beleid heeft geleid tot opheffing van die algemene hulpdienst. Dat Humanitas Haren nu stopt kan Peter Drenth wel begrijpen. “De aanvragen om steun worden steeds diverser en ingewikkelder. Voor iedere klus moet je gericht vrijwilligers werven. Dat is met vrijwilligers steeds lastiger te doen. Met Groningen samen zijn we sterker.” Paul Visser lost Peter Drenth af als het gaat om zijn inzet voor thuisadministratie in Haren. Paul kan wegens gezondheidsproblemen niet werken, maar wil zijn vak (financieel adviseur) blijven uitoefenen als vrijwilliger. “Ik heb me gemeld om mensen te helpen met de thuisadministratie”, zegt hij. “Dat kan een hele opluchting zijn, al was het maar dat men de ingewikkelde post apart legt, zodat ik die kan lezen en uitleggen.” Visser is coördinator van de hulp bij Thuisadministratie door vrijwilligers. Wie een algemene hulpvraag heeft kan vanaf nu bellen naar: 050-3126000 (Humanitas Groningen).

1 reactie

Betty Sinnema zegt:

Peter Drenth is een onbetaalde en onbetaalbare steun voor veel mensen en op heel veel fronten in onze gemeenschap. Naast de vele initiatieven hier genoemd en de persoonlijke hulp die hij veel mensen heeft geboden, heeft Peter zich o.a. ingezet op scholen in diverse raden, in het politieke verenigingsleven en is verder actief in Stichting Rommelmarkt. En ik denk dat ik dan nog wel wat vergeet.
Bij de Rommelmarkt houdt Peter zich bezig met de recycling van spullen die niet voor verkoop geschikt zijn. Het oud metaal wordt dan verkocht en het geld wordt weer besteed aan goede doelen. De medewerkers van de Rommelmarkt zijn allemaal vrijwilligers. Het is dan ook tekenend voor de sociale instelling van Peter dat hij zorgt voor een lekkere banketstaaf met Sinterklaas en dat hij 1x per jaar een gezellig etentje organiseert voor alle medewerkers.
Bedankt Peter!

21 januari 2019 om 01:03

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.