De krant die je leest van A tot Z
Maandag 19 augustus, 2019

dinsdag 05 februari 2019

Nieuws:

Update 4 februari: Nieuwe bijgewerkte tijdlijn vermissingszaak Rob Huter. Zoek mee, kijk mee, denk mee.

Door: Redactie

Rob Huter uit Haren is nog steeds niet terecht. Door toenemende aandacht in de media staan veel mensen in de zoekstand, inmiddels ook in de stad Groningen en daarbuiten. Dat is te danken aan de aandacht die RTV Noord en Dagblad van het Noorden aan de vermissing hebben gegeven. Centraal staat nog steeds de oproep: waar is de bordeauxrode damesfiets van het merk Batavus (type Verona) waarop Rob Huter op 29 december van huis vertrok? De fiets had toen fietstassen met een dambord-motief. Wilt u eerdere artikelen lezen? Tik ‘Huter’ in de zoekbalk.

De politie trekt tips na. Particuliere zoekers hebben iedere dag hun ogen open. Het lijkt alsof steeds meer mensen geïntrigeerd raken door de tergende raadsels rond de verdwijning van de Harenaar. Met de actuele informatie is het vandaag mogelijk een nieuwe (aangepaste) tijdlijn op te stellen van zaterdag 29 december 2018. Heeft u een tip? Ziet u de fiets ergens liggen of staan? Treft u de fiets op internet aan? Heeft u Rob Huter gezien op 29 december of recenter? Bel 0800-6070 (tiplijn van de politie). Wilt u liever contact met particuliere zoekers? Mail dan de redactie van deze krant: redactie@harendekrant.nl. Lees verder onder de foto. Kijk ook naar de opsporingsfilm: https://www.harendekrant.nl/nieuws/opsporingsfilm-rob-huter-haren/

BIJGEWERKTE TIJDLIJN zaterdag 29 december
(100% zekere feiten)

Weer: het was die ochtend droog en die middag regenachtig. Matige wind uit het westen.
Signalement: Grijze trui, geblokt overhemd, groene halflange jas. Spijkerbroek en bruine lederen schoenen.

9.45 uur: Rob Huter vertrekt per fiets van huis, met portemonnee, zonder paspoort en medicijnen. Zijn telefoon stond zoals meestal uit.

9.45-10.00 uur: Bezoek aan slagerij Martin Dijk aan de Kerkstraat in Haren. Betaling contant.

10.08 uur: Albert Heijn aan de Kerkstraat in Haren. Hij rekent met zijn pinpas kleine boodschappen af.

Wat deed hij hierna? Het zou een uur duren voordat hij aan het Anjerplein wordt gezien op 8 minuten afstand van de Kerkstraat.

11.09 uur: Hij loopt op het Anjerplein in Haren en gaat binnen bij Jumbo of Bakkerij Haafs. Daar ontmoet hij een oud-collega, maar die herkent hij niet. Hij ziet er wat afwezig uit. Als hij wat heeft gekocht was de betaling contant.

12.30 uur: Rijwielhandel Dik aan de Bedumerweg in Groningen. Hij zoekt een tweedehands fiets voor zijn vrouw uit en geeft zijn naam op. Hij belooft de fiets op maandag 31 december te komen ophalen. Minder dan tien minuten later (hij is nog in de winkel) spreekt een verkoper hem aan en Rob Huter legt opnieuw uit dat hij een fiets zoekt voor zijn vrouw. Conclusie: plotseling erg verward en vergeetachtig.

12.45-14.00 uur: Waar is Rob Huter geweest? In winkels wordt hij nog niet herkend. Tussen Rijwielhandel Dik en Rijwielhandel Gro zit amper 100 meter.

14.00 uur: Rijwielhandel Gro aan de Korreweg in Groningen. Rob Huter oogt opgewekt en vriendelijk. Hij zegt op zoek te zijn naar een fiets voor zijn vrouw. Hij wil er eentje reserveren en de verkoper geeft hem een briefje met merk, type en prijs. Rob Huter zal met zijn vrouw overleggen. Conclusie: Hij had om 12.30 uur al een fiets besteld en was dat kennelijk alweer vergeten. De verwardheid was dus nog steeds niet over.

Even na 14.00 uur loopt Rob Huter de winkel aan de Korreweg uit. Dat is de laatste 100% zichtmelding van hem. Wilde hij naar huis? Wilde hij ergens schuilen voor de regen? Had hij honger en ging hij ergens eten kopen?
Als hij inderdaad plotseling zeer verward was, kan hij een willekeurige kant zijn opgefietst. In noordelijke richting (Gerrit Krol-brug), naar Paddepoel of toch in de richting van Haren. Wat deed hij vanaf het vertrek uit de fietsenwinkel aan de Korreweg? Die vraag is cruciaal. Lees verder onder de foto.

 

BIJGEWERKTE TIJDLIJN
(Twijfelachtige feiten)

1.De honden van Stichting Signi hebben het spoor van Rob Huter geroken langs de route Onnerweg, rangeerterrein, Glimmen, De Punt, weg langs Noordwillemskanaal in de richting van Vosbergen.
2.Twee getuigen hebben verklaard dat zij Rob Huter (of iemand die erop leek) een dag later (zondag 30 december!) hebben zien lopen op de Osdijk (Onnerpolder) in de richting van het fietspontje aan het Zuidlaardermeer. Let op: fietspont is uit de vaart. De man die op Rob Huter leek liep met de fiets aan de hand en maakte een wat verloren indruk. De getuigen kennen Rob Huter niet, maar menen zijn gezicht te herkennen van de foto’s.
3.Een getuige meent de fiets van Rob Huter te hebben zien staan aan de Noorddijkerweg in Groningen. Toen de politie arriveerde was de fiets weg.
4.Enkele getuigen menen Rob Huter rond 28 januari te hebben gezien in Hoogezand. Eén getuige zegt stellig dat hij Rob Huter heeft zien lopen in winkelcentrum De Hooge Meeren in Hoogezand.


WELKE INFORMATIE IS NODIG?

1.Waar is de bordeauxrode damesfiets Batavus (type: Verona) met de geblokte fietstassen?
(Check bermen, fietsenstallingen)
2.Wie heeft Rob Huter ontmoet op zaterdag 29 december of daarna?
(Check de bijgaande actuele foto’s)

GEEF UW TIPS DOOR
1.Politie 0800-6070 (bij aantreffen Rob Huter, bel 112)
2.Als u liever met particuliere zoekers contact wenst: redactie@harendekrant.nl

De onzekerheid voor de familie van Rob Huter is onverdraaglijk. Dus zoek mee, kijk mee, denk mee.

2 reacties

Harense zegt:

De berichtgeving over de fietsenwinkels is niet consequent. Eerst werd gesproken over het kopen van de fiets om 14:00, toen was er sprake van 13:00 en nu is het 12:30. Bovendien was er eerst sprake van dat hij eerst bij Gro was geweest en daarna bij Dik, en nu andersom. Ook het bezoek aan de Belga fietsen aan het Sontplein ontbreekt ditmaal. Het lijkt me bijzonder relevant de tijdlijn goed te hebben.

Redactie zegt: U hebt gelijk. Maar het speuren levert doorlopend nieuwe feiten en feitjes op. Zo werd het de particuliere zoekers pas onlangs duidelijk dat de heer Huter pas om 14.00 uur bij Gro was. En dat de camera van Dik 12.30 uur noteerde. Dat Belga fietsen in de opsomming ontbreekt is omdat dit geen 100% feit is. Belga is mogelijk door de heer Huter zelf genoemd (‘ik kom net van Belga’) maar in die winkel heeft men hem niet herkend.

5 februari 2019 om 23:23
Atv rijder zegt:

waar is dhr Huter opgegroeid?
Wellicht is hij naar zijn geboorte/jeugd regio gefiets/gereisd en is er op die route een spoor te vinden?.. aangezien het lange termijngeheug meer in stand blijft dan zijn korte termijngeheugen, die al verwardheid had blijkt uit zijn tijdlijn&vragen in de fietsenwinkel.

Welke school heeft dhr Huter gewerkt, altijd in de noorlijke regio van NL, of wellicht in een andere regio van NL?

Redactie zegt; Omgeving Twente. En de scholen waar hij werkte waren in Groningen en het laatst in Assen.

6 februari 2019 om 09:39

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.