De krant die je leest van A tot Z
Woensdag 21 augustus, 2019

woensdag 16 januari 2019

Nieuws:

Vandaag gaan opnieuw honden naar Rob Huter zoeken aan de Osdijk. Waar is de rode damesfiets?

Door: Redactie

Met niet aflatende ijver gaan vandaag opnieuw enkele geleiders met hun honden zoeken naar de vermiste Rob Huter (72) uit Haren. Zij maken deel uit van Dutch Rescue Dogs. Huter verdween 29 december 2018 na een bezoek aan Albert Heijn in Haren (10.00 uur). Een getuige meent hem te hebben gezien op de Osdijk in de Onnerpolder. Dat was de volgende dag, zondag 30 december.

Afgelopen weekend werd ook al met deze honden gezocht in het gebied rond de Osdijk. Het is denkbaar dat Huter onwel of verward is geraakt en dat hem in dat gebied is overkomen. Ook zou hij zich verstopt kunnen hebben, alvorens hem iets overkwam. De honden hebben zondag tekenen van onrust getoond nabij het Zuidlaardermeer. Daar was al gezocht, maar de honden gaan daar nu opnieuw zoeken.

Aan alle meezoekers de vraag vooral ook te letten op een donkerrode damesfiets (Batavus) met fietstassen. Die zou kunnen leiden naar de verblijfplaats van de heer Huter.

3 reacties

Verbaasd zegt:

Ik lees helemaal niets over de politie? Lijkt net of er allemaal maar door burgerinitiatieven iets gebeurd. Ik heb toch ook wel eens in den lande gezien dat er complete ME groepen met prikstokken op pad zijn. Vliegende helikopters over het gebied. Maar ik zie helemaal niets van dit alles voorbij komen. Niks te nadeel van de honden hoor begrijp me niet verkeerd. Maar een paar begeleiders met een paar honden door dat gigantische gebied heen? En is nu ook al meer dan twee week verdwenen?

Ik kan er niks aan doen maar vind het allemaal beetje vaag verhaal. Excuses.

Je zal maar familie zijn en er gaan even een paar honden op pad om je familielid te vinden?

Redactie zegt: De politie doet veel, maar publiceert weinig. En inderdaad niet zichtbaar voor het publiek.

16 januari 2019 om 09:54
Verbaasd zegt:

@redactie. Het is toch raar??? Waar is die hele club ME’ers die met allerijl die man zoeken?? Is er geen haast? En moet de burgerij op zoek naar een spoor en een fiets.

Ik vind het maar gek, helaas………….

Redactie zegt: We denken dat dit soort acties alleen plaatsvindt als er een kleiner zoekgebied is. Door de informatie die vandaag bekend werd kun je misschien het gebied iets verkleinen, namelijk ergens op de lijn tussen Korreweg Groningen en Osdijk Onnen.

16 januari 2019 om 13:59
Antoine zegt:

@redactie: tussen Korreweg en Osdijk kun je honderden lijnen trekken. Zo’n beetje de halve stad komt dan in aanmerking plus een heel groot buitengebied. Dat verkleint het zoekgebied niet echt… Daar zit de politie natuurlijk ook mee: je kunt toch moeilijk het hele gebied van centrum stad tot Zuidlaardermeer gaan uitkammen.

16 januari 2019 om 18:56

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.