De krant die je leest van A tot Z
Maandag 5 december, 2022

maandag 26 september 2022

Nieuws:

Verwarming in Nesciohotel defect. Tegenvaller voor de vluchtelingen.

Door: Redactie

De centrale verwarmingsketel in het voormalige Nesciohotel in Haren heeft de geest gegeven. De vluchtelingen uit Oekraïne die hier tijdelijk verblijven, hebben het al een paar dagen koud. Volgens Corien Koetsier van de gemeente, die verantwoordelijk is voor de opvang, wordt er al dagen gewerkt aan het verhelpen van het probleem.

Koetsier zegt dat het een ingewikkelde klus is, omdat het hier gaat om ‘industriële’ verwarmingsinstallaties. Inmiddels is het de gemeente gelukt om een nieuwe (geschikte) ketel te vinden en bestellen. “We laten de reparatie natuurlijk met spoed uitvoeren, want hoewel het nog niet heel erg koud is buiten, is de situatie voor de vluchtelingen wel heel erg onaangenaam”, aldus Corien Koetsier.

Vrijwilligers uit Haren die hulp bieden in de opvang ervaren de situatie nogal verschillend. Zo is er iemand die zegt ‘dat de gemeente de vluchtelingen in de kou laat staan’, terwijl iemand anders zegt dat zich nog geen schrijnende situaties voordoen en dat de gemeente er alles aan doet om het euvel te verhelpen. “Er wordt bovendien goed gecommuniceerd met de bewoners”.

Het hotel uit 1970 staat op de nominatie om gesloopt te worden en er is dus sprake van achterstallig onderhoud op verschillende terreinen. De gemeente heeft het pand inderhaast ‘casco’ gehuurd van de eigenaar. Dat betekent dat de eigenaar geen rol speelt als gewone verhuurder en dus ook niet verantwoordelijk is voor de cv-installaties.

Update 26 september 15.00 uur:  Vrijwilligers die elektrische kacheltjes brengen krijgen te horen dat dit niet de bedoeling is met het oog op brandgevaar.

 

2 reacties

Jan| Joker zegt:

De gemeente heeft het pand inderhaast ‘casco’ gehuurd voor 1.000.000 per jaar van de eigenaar (….red). Het hotel uit 1970 staat op de nominatie om gesloopt te worden en er is dus sprake van achterstallig onderhoud op verschillende terreinen.
Lekker zakken vullen voor die (….red), en de gewone burger betaald de rekening wel..

30 september 2022 om 10:06
WdH zegt:

@Jan Joker, u bedoeld dezelfde eigenaar als van De Rietschans. F.K. zullen we dan maar zeggen.

8 oktober 2022 om 00:56

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.

Poll - uw mening telt

Vuurwerkverbod wat mij betreft...

Ga naar het Poll archief