De krant die je leest van A tot Z
Woensdag 21 augustus, 2019

dinsdag 01 januari 2019

Nieuws:

Vijf nieuwe miljonairs in Glimmen, dorp maakt bijzondere avond mee. Winnende dame hoort het nieuws in ziekenhuis.

Door: Redactie

Op vijf adressen in Glimmen werden dinsdagavond cheques met miljoenen uitgereikt door Martijn Krabbé en Caroline Tensen. Femmie en Bonne  behoorden tot de gelukkigen en kregen 8.1 miljoen. Mevrouw de eigenaar van manege De Bongerd aan de Rijksstraatweg in Glimmen kreeg het nieuws te horen in het ziekenhuis, waar zij nu verblijft. Zij won 5,4 miljoen.

Dochter Karin en haar man Johan zaten met hun familie in een kring en werden door Caroline Tensen bezocht in de kantine van de manege. Ze waren, net als de andere winnaars, overdonderd door het nieuws, dat hun levens zal veranderen. Karin legde uit dat haar moeder in 1952 uit Indonesië naar Nederland is gekomen en sindsdien haar zus niet meer heeft gezien. Na vandaag zal er geen financiële belemmering meer zijn om op reis te gaan. Caroline Tensen kreeg kippenvel, toen ze hoorde dat dit geld een weerzien mogelijk zal maken.


Hoe verliep de avond voor deze winnaars?

Rond 17.30 uur kwamen Johan en zijn vrouw Karin het terrein van de manege oprijden om even wat spullen te halen voor mevrouw in het ziekenhuis. “Er stond een auto die ik niet herkende en er stapte iemand uit die zich voorstelde als medewerker van de PostcodeLoterij. Hij vroeg of we binnen even konden praten. Daar kregen we te horen dat mijn schoonmoeder een grote prijs had gewonnen.” Volgens Johan stond een team van de PostcodeLoterij paraat om de winnaars en hun familie terzijde te staan. Naar verwachting zullen de media zich spoedig storten op de winnaars in Glimmen. Ook was er beveiliging aanwezig rond de winnende adressen. “We zagen in het dorp allemaal schijnwerpers staan en ik vroeg nog: wat is er aan de hand, is er een beurs of zo? Toen zeiden ze dat Piet Paulusma het weerbericht zou komen opnemen, haha.”

De andere winnaars kregen ook bedragen van twee miljoen of meer. De rest van het dorp kan nog rond 27 miljoen verdelen. Op de postcode 9756 wordt dat bedrag verdeeld over alle eigenaren van loten. Hoe hoog de bedragen per deelnemer zullen uitvallen wordt pas vrijdagmiddag bekendgemaakt tijdens een feestje dat de PostcodeLoterij zal vieren in het dorp.

Het gonsde
Sinds rond 18.00 uur het nieuws bekend werd dat de prijzen in Glimmen vallen, staat het dorp op de kop. Er was rond 19.00 uur een volksoploop aan de Beukenlaan, waar de truck van de PostcodeLoterij stond geparkeerd. Daar werd bekendgemaakt dat de echte kanjers zouden vallen op 9756 AK. Vanaf dat moment kwam een enorme geruchtenstroom op gang. Wie zou er iets winnen? Wie pakt de kanjers? Buren? Die hebben ook loten. Ook waren er mensen die net naast de postcode 9756 AK woonden. Hun eerste teleurstelling wordt weer goedgemaakt, omdat ze vrijdag alsnog geld gaan winnen. In landelijke media en op platforms begonnen de afgunstige reacties los te komen. Veel mensen blijken te hebben gekeken op Streetview en stelden vast dat de ‘rijken rijker’ zouden worden. Het is een objectief feit, dat de prijzen niet zijn gevallen op de armlastigsten van het land, maar dat maakt de vreugde er niet minder om. Door deelname hebben ook deze mensen goede doelen ondersteund.

Het zal nog lang onrustig zijn in Glimmen. En de levens van meerdere gezinnen zullen ingrijpend veranderen na deze avond.

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.