De krant die je leest van A tot Z
Woensdag 6 Juli, 2022

maandag 23 december 2013

Nieuws:

Voedselbank-actie VV Gorecht groot succes

Door: Redactie

De actie van RTV Noord voor de voedselbank loopt aan z’n eind. Zaterdag was de grote finale van de actie bij v.v. Gorecht onder leiding van Henk de Haan en Klaas van der Velde. Tegen 12:00 uur werden de laatste containers door Van der Woude opgehaald bij C1000 om daarna door te rijden naar het clubhiuis van vv Gorecht waar de opbrengst van de actie op containers klaar stond.. 
Wethouder Theo Sieling was bij het clubhuis aanwezig om mee te helpen met inladen van de enorme hoeveelheid voedsel die door leden, sponsoren en door alle andere mensen is binnengebracht.
Drie weken geleden tipte Diny Does de Businessclub van vv Gorecht over de actie van RTV Noord. Het bestuur van de Businessclub van vv Gorecht, Paul Van Weringh en Emiel Nuver hebben direct de actie op touw gezet en hebben de hele actie tot in de puntjes gecoördineerd. De Businessclub beschikt over een groot zakelijk netwerk waar van gebruik wordt gemaakt voor het organiseren van dergelijke evenementen.
Door ook gebruik te maken van de nieuwe digitale systemen die onlangs zijn opgeleverd en de nauwe contacten die de Mediacommissie heeft met de pers is de tip van Diny uitgegroeid tot een van de grootste campagnes die vv Voetbal Vereniging Gorecht Haren tot nu toe heeft gedaan voor een goed doel.
Vv Gorecht wist uiteindelijk 10 pallets vol voedsel op te halen waarmee een structurele bijdrage geleverd is aan de actie van RTV Noord. Natuurlijk gaat de dank uit naar iedereen die mee heeft geholpen bij het inzamelen van de boodschappen, maar de grootste dank gaat natuurlijk uit naar de honderden mensen en tientallen bedrijven die het voedsel beschikbaar stelden.
Vandaag zal RTV Noord voedselpakketten gaan samenstellen. Producten die niet iedereen nodig heeft, zoals babypoeder en luiers, gaan niet in de pakketten. Die worden eerlijk verdeeld over de negen voedselbanken. Ook zo’n honderd ov-dagkaarten worden over de voedselbanken verdeeld.

6 reacties

R. Vd Velde zegt:

Mooi zo’n massale actie! Ik vraag mij af of dit niet een druppel is op een gloeiende plaat; wat doen wij over 1 of 2 maanden als alles op is? Is dit een eenmalige actie en alle weldoeners kunnen nu met een gerust hart kerst gaan vieren?
En net als alle andere acties zal hier ook wel weer ergens aan één of andere strijkstok blijven hangen; dat nemen wij maar voor lief!?!

23 december 2013 om 09:17
Paul van Weringh zegt:

Erg jammer dat het weer naar het negatieve getrokken moet worden. Alle goederen zijn inkoopsprijs aangeboden door de C1000. Het transport is kosteloos gedaan. Niemand heeft hier iets aan over gehouden behalve de mensen die het voedsel ontvangen.

Dat mensen zich inzetten voor goede doelen heeft niets te maken met “geruste harten”. Mensen doen dat omdat ze graag willen helpen. Omdat ze meeleven met de mensen die het minder hebben.

Ik vindt het echt onvoorstelbaar en beschamend dat mensen zo over deze actie praten. Supermarktondernemers hebben het erg druk in deze tijd van het jaar. Natuurlijk had deze ondernemer ook kunnen bedanken voor de actie.

Ik wil iedereen bedanken die heeft meegeholpen in de afgelopen drie weken. Voornamelijk de gulle gevers die alles mogelijk maakten en hun ogen niet sloten voor dit doel.

Ik heb drie zaterdagen bij de C1000 gestaan en kijk terug op een fantastische actie met honderden hartverwarmende complimenten. Deze complimenten maken het dat ik opmerkingen als die van Van der Velde snel vergeet.

Fijne kerstdagen allemaal.

23 december 2013 om 10:57
Piet Sa zegt:

‘De goederen zijn inkoopsprijs aangeboden door de C1000’. (?) De klanten, waaronder ik hebben boodschappen gedoneerd voor de voedselbank!

23 december 2013 om 11:49
Dien zegt:

Een hele dikke pluim verdient de vv Gorecht.
Drie zaterdagen met vele vrijwilligers hebben ze goederen ingezameld voor de voedselbank.
En met groot succes!!
Ik denk,dat de samengestelde pakketten,waaruit sponsors ook konden kiezen a 50 75 en 100 euro tegen inkoopsprijs beschikbaar werden gesteld.
Dus ook C1000 Wim van Dijk is extra sponsor.
Jammer ,dat er gelijk een negatief commentaar is over de andere door klanten gegeven goederen.

23 december 2013 om 13:24
Remco de wit zegt:

Goede acties voor de voedselbanken, hulde aan alle betrokkenen en gulle gevers! Wel ben ik het ermee eens dat zulke acties meer effect zullen hebben wanneer er meer regelmaat in zit; 4x per jaar?

23 december 2013 om 23:35
a wedda zegt:

Ik was in Spanje en daar staan in alle supermarkten altijd een paar boodschappenkarretjes bij de uitgang waar iedereen altijd iets afstaat na het doen van de boodschappen. Misschien een idee voor hier?

13 januari 2014 om 09:32

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.