De krant die je leest van A tot Z
Dinsdag 25 februari, 2020

donderdag 07 februari 2019

Nieuws:

Wedstrijd improvisatietoneel vrijdag

Door: Redactie

De Harense Lama’s improviseren er op los. Twister speelt tegen Rambi op vrijdag 8 februari a.s. in de Mellenshorst in Haren.

Vrijdag a.s. speelt het Harense theatersportteam Twister een wedstrijd tegen het team Rambi uit Groningen. Het avondje improvisatietoneel begint om 20.00 uur in de Mellenshorst, Waterhuizerweg 36 in Haren. Kaarten à € 4,00 (kinderen € 2,00) zijn verkrijgbaar aan de zaal.

Zomaar uitbarsten in een liedje, een sprookje in 10 seconden of een doventolk zoals je die nog nooit gezien hebt; theatersport gaat overal en nergens over….
Theatersport is een vorm van improvisatietheater waarbij het publiek een grote inbreng heeft. Bij een wedstrijd dagen twee teams elkaar uit om korte scènes te spelen volgens bepaalde spelvormen. De ingrediënten hiervoor, zoals de relatie tussen de spelers, een emotie en plaats van handeling, vragen de spelers aan het publiek. De spelers brengen dan meteen het gevraagde op de planken, waarbij ook muzikale scènes worden gespeeld. Een ‘deskundige’ jury geeft punten voor amusementswaarde, techniek en inhoud. Ook het publiek mag punten geven aan het in hun ogen beste team. Ze mogen bloemen gooien naar de spelers en natte sponzen naar de jury. Uiteraard wint het team met de meeste punten. Niets staat vast en alles is mogelijk op een avondje theatersport.

Theatersportteam Twister is ruim 15 jaar geleden ontstaan uit de cursus bij het Centrum voor Kunst & Cultuur in Haren.
Theatersport is over komen waaien uit Canada. Grondlegger is Keith Johnstone, die over de hele wereld workshops heeft gegeven. Het fenomeen heeft zich inmiddels wereldwijd verspreid. Nederland kent sinds 1988 theatersport. Er zijn al in ongeveer 35 steden in Nederland theatersportverenigingen actief. Ook in Haren dus.

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.