De krant die je leest van A tot Z
Vrijdag 29 Maart, 2024

dinsdag 07 april 2020

Nieuws:

Wie zit er achter de hartverwarmende Hartenpost?

Door: Redactie

Verschillende zorginstellingen ontvingen al Hartenpost voor hun bewoners. Grote papieren harten vol kaartjes voor alle mensen, die nu meer dan ooit beperkt zijn in hun bewegingsvrijheid. Wie zit er achter deze gecoördineerde actie? Haren de Krant legde zijn oor te luister in de buurt en kwam er achter.

Ze waren tot vandaag anoniem en vonden dat prima. Maar nu ze zijn ‘ontmaskerd’ maken ze er geen punt van. Cato van der Vlugt en haar vriendin Aletta Westra hebben de actie op gang gebracht. “We dachten eerst aan het doen van boodschappen voor mensen, maar toen we hoorden dat de zorginstellingen op slot gingen hebben we het idee van de #Hartenpost bedacht.”

Het tweetal mobiliseerde bewoners van Cosis (Torenlaan), familie, vrienden en kennissen om kaarten te maken. “Iedereen helpt heel lief mee en voor mijn deur staat een inleverdoos.” Zo simpel kan het dus zijn. In tijden van crisis doet niemand echt moeilijk, lijkt het. Volgens Cato is er al Hartenpost bezorgd bij De Dilgt, Huize Maarwold en Westerholm. Nu staan thuiszorgcliënten, Nieuw Erasmusheem en De Zonnehof nog op het programma. Maar daarvoor moeten eerst weer honderden kaarten worden verzameld.

Kaartjes doneren
Wie beschreven kaartjes met leuke berichten wil doneren, kan deze deponeren in de doos voor de deur van Meerweg 65, Haren. Tip: laat ook uw kinderen ermee aan de slag gaan.

Geen reacties

Wilt u reageren?




Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.


Poll - uw mening telt

Oud worden ervaar ik als een last.

Ga naar het Poll archief