De krant die je leest van A tot Z
Dinsdag 15 oktober, 2019

donderdag 04 juli 2019

Nieuws:

Actueel: Verdachte (16) straatroven nog vast, onderzoek met (gedeeltelijke) bekentenissen afgerond en naar het OM

Door: Redactie

De 16-jarige jongen die eerder was aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij straatroven en mishandelingen in Haren, zit nog vast voor gerichte hulpverlening. De overige acht jongeren die in dit onderzoek waren aangehouden zijn inmiddels weer thuis. De politie heeft het rechercheonderzoek afgerond en maakt proces verbaal op. “De zaak ligt dan bij het Openbaar Ministerie, die gaat beslissen of de zaken voor de rechter worden gebracht. Hoe lang dat duurt weten we niet”, zegt Nathalie Schubart van de politie.

Naar nu blijkt heeft de politie meer incidenten onderzocht dan tot nu toe was bekendgemaakt. De politie heeft vandaag onderzoeken afgerond naar de volgende zaken:
30 maart – Rijksstraatweg in Haren (centrum) straatroof
13 april – Oude Middelhorst in Haren
21 april – Nieuwe Akkers in Eelde Paterswolde (straatroof)
23 april – Westerveen Haren (straatroof)
27 april – Westerveen Haren (straatroof)
5 mei – Meerweg Haren

Nathalie Schubart: “In het totaal zijn er elf jongeren als verdachte gehoord waarvan er negen werden aangehouden.Van die negen werden er drie door de rechter-commissaris langer vastgehouden. Zij werden zoals dat heet in bewaring gesteld. Een 16-jarige verdachte uit Haren zit nog vast. De rest is onder schorsende voorwaarden in vrijheid gesteld. Dat betekent dat een verdachte niet langer vast zit maar zich aan bepaalde voorwaarden moet houden.”

Voor de straatroof op 23 april op het Westerveen in Haren zijn volgens de politie twee verdachten verantwoordelijk, een 16-jarige en een 17-jarige jongen uit Haren. Voor de straatroof op 27 april op het Westerveen voegde zich een derde dader bij hen, een jongen van 16 jaar uit Haren.  De overige verdachten zijn jongens tussen de 15 en 19 jaar jong uit Haren en Glimmen. Er zijn door meerdere verdachten (al dan niet gedeeltelijk) bekennende verklaringen afgelegd.  

Opnamen van Opsporing Verzocht.

1 reactie

Q zegt:

Wat ik me afvraag is of er ook gekeken is of deze overvallen niet in verband staan met de reeks overvallen op pizzaria’s. Bij beiden word gesproken over jonge daders. Misschien een criminele Jeugdbende actief.

9 juli 2019 om 12:16

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.