De krant die je leest van A tot Z
Dinsdag 15 oktober, 2019

woensdag 10 juli 2019

Nieuws:

Advertorial: Colour & Garden organiseert Hoogzomer Reis over het Hogeland

Door: Redactie

Beste reizigers,

Op het Gruninger laand is het goed vertoeven in de oogsttijd.
De eerste combine’s rijden al over de goudgele akkers om de oogst binnen te halen.
De aardappels bloeien paars en wit. Tussen slootkanten en akkers bloeien papavers, kamille en korenbloemen onder de zon die haar zonnestralen warmte geeft om het graan te rijpen en mensen te laten genieten van de lange dagen in HOOGZOMERTIJD. In Uithuizen op de Menkemaborg bloeit de rozentunnel. Fantastisch hoe al in de vorige eeuw aangeplant deze steeds groter en hoger wordt! In de stoere kleigrond is in de heemtuin metershoge grijsgekleurde artisjokken en bonenstokken met slingerende bonen te zien die oranje bloeit. De Menkemaborg en het ‘t Schathoes zijn de historische gebouwen uit de laat 17e eeuw omringd door een gracht en tuinaanleg in formele stijl.
Het duurt niet lang dat de rozen bloeien en maar eenmaal per jaar!
Colour & Garden tuin en Cultuurreizen nodigt jullie uit om a.s. zaterdagmiddag mee te gaan!
Wij vertrekken vanaf het Transferium in Haren aan de stadszijde. Vertrek 13.00 uur.
De reis inclusief consumptie kost: € 19.=

Wij Rijden via de dr. Ebelsweg richting Waterhuizen naar de Eemshavenweg.
Vervolgens slaan wij onderweg af en rijden over landelijke wegen met oude molens waarvan wieken bewegen in de wind aan een blauwe weidse lucht. Zien de oude boerderijen en mien laand waar Ede Staal zo mooi over zong. Bij het ’t schathoes zijn twee arrangementen samengesteld door de nieuwe pachters Ida Kamp en Robert en Robert Laughe.
Koffie of thee met verse appeltaart met of zonder slagroom is arrangement A, of arrangement B, een glaasje wijn of frisdrankje met kaas en nootjes bij de prijs inbegrepen! Er is mogelijkheid voor toiletbezoek.

De mogelijkheid is aanwezig om de rozentunnel te bewonderen op enige afstand voor het toegangshek. Reizigers met een museumkaart kunnen gratis de tuin in, anders dien je een toegangskaartje á € 5.= te kopen voor de tuin. Dit is niet in de prijs van de busreis mee genomen om genoemde reden omdat wij niet weten wie er wel of geen museumkaart heeft?
De terugreis brengt ons weer naar Haren waar wij ca 17.00 uur arriveren.
OPGAVE: per mail info@colourandgarden.nl of mobiel: 06 _53259764 per omgaande gezien wij zaterdagmiddag als de zon weer volop schijnt en de rozen bloeien, jullie als reisgezelschap graag weer terug zien op deze unieke reis!

Tot ziens met een vriendelijke groet,
De reisleiding
Walter en Heiltje Hoogesteger

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.