De krant die je leest van A tot Z
Zondag 9 Mei, 2021

maandag 04 maart 2019

Nieuws:

Afscheidsfotografie had een keurmerk nodig

Door: Redactie

Op zaterdag 23 februari 2019 was het zover: de eerste uitreiking van het Keurmerk Gecertificeerd Afscheidsfotograaf. Boukje Canaan (NB), Kristel Dallinga (GR), Gerda Wesselius (FR) en Ilja Verstraten (ZL) ontvingen uit handen van Inge van Venrooij het Keurmerk. Kristel Dallinga portretteerden wij in onze krant, omdat er een nieuwe trend is ontstaan in de fotografie. Steeds vaker wordt een fotograaf ingeschakeld om de periode rond een uitvaart vast te leggen.

De toetsingscommissie, bestaande uit Arnaud Mooij, ervaren portretfotograaf en auteur en Ellen Dreezens, docent aan de universiteit Tilburg, psycholoog en ervaren rouwdeskundige, was onder de indruk van het werk van de afscheidsfotografen. ‘Fotografen die met passie, bevlogenheid en vol kwaliteiten hun werk doen, zagen we. Deze fotografen kunnen niet alleen de herinnering bewaren, maar ook vertrouwen wekken bij de nabestaanden door hun houding en gedrag.’ De afscheidsfotografen hebben hun professionaliteit, kunde en portfolio laten beoordelen. ‘Het behalen van het keurmerk is de kroon op ons werk’, aldus de afscheidsfotografen.

Keurmerk Gecertificeerd Afscheidsfotograaf
Het Keurmerk afscheidsfotograaf is in het leven geroepen om de kwaliteit, professionaliteit en betrouwbaarheid van de afscheidsfotograaf te waarborgen. Door het Keurmerk krijgen de uitvaartzorg en de nabestaanden een afscheidsfotograaf die weet wat rouw met mensen doet, een groot vermogen in beeldtaal heeft en vertrouwen uitstraalt, verantwoordelijkheid neemt en betrokken is. De afscheidsfotografen zijn op 12 februari 2019 aan een persoonlijk assessment onderworpen en hun portfolio is beoordeeld door de toetsingscommissie. ‘Het is een feestelijk moment om de geslaagden het keurmerk te mogen uitreiken. We feliciteren alle Gecertificeerde Afscheidsfotografen met het behalen van het Keurmerk!’

Afscheidsfotografie in Nederland

Mede door de uitreiking van het keurmerk staat afscheidsfotografie in Nederland op de kaart. Wilt u meer weten over het keurmerk Gecertificeerd Afscheidsfotograaf of hoe het te behalen? Kijk voor meer informatie op www.keurmerkafscheidsfotograaf.nl.

1 reactie

Henk van Wieren zegt:

Ik werk al jaren als fotograaf (trouwens uitvaart fotografie is in bv Oostenrijk normaal)
Maar om een keurmerk er aan te geven vind ik wat overdreven Dat is toch terug in de tijd vroeger mocht ook gediplomeerde fotograaf alleen maar pas fotos maken Iedere fatsoenlijke fotograaf kan dergelijke klus aan (huwelijk-afscheid-doop)

vr gr Henk van Wieren

5 maart 2019 om 16:49

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.