De krant die je leest van A tot Z
Woensdag 17 Juli, 2019

maandag 27 mei 2019

Nieuws:

Baboffel gaat verhuizen naar de Brinkhorst

Door: Redactie

De eigentijdse speelgoedwinkel Baboffel gaat verhuizen naar de rechterhelft van de Brinkhorst 20 in Haren. Dat is het winkelpand tussen Hema en Bruna. Eigenaar Patricia Diercks zegt dat de winkel op 2 september zal heropenen op de nieuwe locatie. Het pand aan de Kerkstraat 13 staat al een tijd te huur.

Baboffel is een speelgoedwinkel met een heel eigen gezicht. Geen dertien-in-een-dozijn. Dat was in 2000 ook precies wat Patricia Diercks voor ogen had, toen zij met dit concept de zaak opende aan de Hortuslaan 2, waar tot dan textielhuis Van der Kaap was gevestigd. De winkelformule sloeg aan en zodra drogisterij Aiking uit de Kerkstraat vertrok verhuisde Baboffel naar dat (ruimere) pand. In haar negentienjarige bestaan wordt dit dus de tweede verhuizing. Voor Haren is het twee keer goed nieuws: enerzijds dat deze eigenzinnige winkel voor het dorp behouden blijft, anderzijds dat het zwarte gat in de Brinkhorst nu een mooie invulling krijgt. Goed voor het ‘rondje Haren’.

Voor de winkel aan de Kerkstraat zijn volgens welingelichte bronnen gesprekken gaande met twee gegadigden, beiden uit Haren. Het is dus nog niet bekend welke winkel op dat adres per 2 september gevestigd zal zijn.

Het nieuws over Baboffel volgt kort na het nieuws dat boekhandel Boomker gaat per 27 september verhuizen naar het Raadhuisplein.

4 reacties

Antoine zegt:

Ik kan me nauwelijks voorstellen dat deze winkel het hele gat tussen Bruna en Hema gaat vullen… Brinkhorst 20 is toch alleen het hoekpand direct naast de Bruna?

https://www.fundainbusiness.nl/winkel/haren-gr/object-49618800-brinkhorst-16-18-20/

Redactie zegt: Klopt, u heeft gelijk. We hebben de tekst iets aangepast, omdat Baboffel alleen de rechterhelft van het pand (tegen Bruna aan) gaan huren. Dank voor de correctie.

27 mei 2019 om 11:34
Antoine zegt:

Zoals de Funda-link laat zien, bestaat het ‘zwarte gat’ in feite uit drie panden: 16, 18 en 20. Daarvan wordt nu dus een derde gevuld, niet de (rechter)helft.

27 mei 2019 om 11:57
q zegt:

Voor de mensen die nog niet weten om welk pand het gaat. Dit is als ik me niet vergis het pand waar in het begin de Schoenenreus gevestigd was

28 mei 2019 om 13:35
A. Smit zegt:

Dat no. 20 nu een huurder heeft gevonden is fijn, maar de totale droefenis in De Brinkhorst (Rondje Winkelleegstand Haren) wordt daar maar weinig minder van. En hoe die te rijmen is met de plannen voor nóg meer winkelruimte op het Haderaplein is me een raadsel. Ik wens Patricia met Baboffel alle succes toe op de nieuwe locatie!!!

29 mei 2019 om 12:49

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.