De krant die je leest van A tot Z
Maandag 6 december, 2021

woensdag 21 december 2005

Nieuws:

Bericht van Harenaar uit Griekenland

Door: Redactie


Precies een jaar geleden las u een artikel over Duurko en Dineke Smit, die op het punt stonden te emigreren naar Griekenland. Op de foto een impressie van een zwoele avond in Duurko’s restaurant.Op Kreta zouden zij dit restaurant overnemen. Onlangs ontvingen we bericht van Duurko Smit en hij maakte ons deelgenoot van het wel en wee in dat zonnige land.

Hij werd op Kreta geconfronteerd met onvoorziene kosten. In maart moest het restaurant worden opgeknapt en dat bracht onverwacht onderhoud aan het licht: geld betalen! Verder bleek er nogal wat inventaris nodig te zijn, zodat opnieuw moest worden geinvesteerd. Met een financiele achterstand ging Duurko de zomer in. De maanden juli en augustus waren wel goed, van september tot en met oktober was de omzet volgens de Harenaar dramatisch slecht. De economie zit tegen, dat horen we ook van andere ondernemers hier.
Ik moet die maanden maar gauw vergeten. Duurko is over het algemeen toch niet zo ontevreden over de jaaromzet, hij had in vijf maanden tijd 14.000 gasten, maar hij komt door de vele onvoorziene investeringen in het voorjaar nog niet in de plus uit.

Schade en schande

Volgens Duurko is hij in Griekenland geconfronteerd met wet- en regelgeving op het gebied van lonen en verzekeringen. Hij zegt: Je zult wel zeggen: dat had je kunnen weten. Maar het is in dit land zo onduidelijk, dat ook de Grieken het nog niet snappen. We worden hier dus door schade en schande wijs, zo is het gewoon. Met het gezinnetje gaat het op Kreta prima. Zoontje Damion bezoekt een Nederlandse en een Griekse school en spreekt al vloeiend Grieks. Ondanks de tegenslagen wil Duurko met grote nadruk zeggen dat hij geen spijt heeft van de verhuizing. Hij laat de moed niet zakken, gaat onverdroten door en vestigt zijn hoop op een prachtig seizoen in 2006. Vanuit koud Haren wenst onze redactie hem succes!

Wilt u Duurko mailen? Dat kan: duurko@otenet.gr of: duurko35@hotmail.com

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.