De krant die je leest van A tot Z
Zaterdag 6 Juni, 2020

donderdag 07 november 2019

Nieuws:

Bijzonder Sint Maartenfeest bij de Dorpskerk 11 november

Door: Redactie

Op maandag 11 november van 17.00-17.30 uur vindt in het centrum van Haren weer een lampionnenfestijn plaats. De organisatie probeert nu ook eens stil te staan bij de achtergrond van het Sint Maartenfeest.

Wie was Sint Maarten en waarom vieren wij dit feest eigenlijk? Samenwerkende winkeliers en Ondernemend Haren willen extra sfeer en betekenis geven aan dit bijzondere feest.
Honderden kinderen zullen zich dit jaar verzamelen voor de dorpskerk om het Lampionnenfestijn 2019 af te trappen. Een verhalenverteller neemt de kinderen mee terug naar Sint Maarten zelf en zal aansluitend, onder begeleiding van een toetsenist, met de kinderen meerdere Sint Maartenliedjes gaan zingen. Daarna krijgen de kinderen een kleinigheidje van de samenwerkende winkeliers, waarna zij hun weg kunnen vervolgen langs de huizen.

Dit evenement wordt mogelijk gemaakt door de deelnemende winkeliers, die herkenbaar zijn aan een raamposter. Daar worden de kinderen na afloop dus NIET meer verwacht. Overige winkels kunnen als vanouds door de kinderen worden bezocht en toegezongen.

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.