De krant die je leest van A tot Z
Vrijdag 21 Juni, 2024

dinsdag 15 februari 2022

Nieuws:

Bouw nieuwe brandweerkazerne aan Felland van start

Door: Redactie

Op 17 februari wordt een officieel begin gemaakt met de bouw van de nieuwe brandweerkazerne aan Felland in Haren. Het project kent een grillige historie, waarbij het debat over een geschikte nieuwbouwlocatie soms heftig verliep.

De kazerne aan de Westersedrift is verouderd en voldeed niet meer aan de arbo-normen van de Veiligheidsregio. De gemeente, deels verantwoordelijk voor de brandweerkazerne, zag nieuwbouw eerst om financiële redenen niet zo zitten. Zou het niet liever verbouw worden op de huidige plaats of toch nieuwbouw? En waar zou een nieuwe kazerne eventueel moeten komen.

De keus viel uiteindelijk op Felland, waar het pand van wegenbouwer Bolt werd aangekocht. Sinds enkele jaren lag het proces stil. Door de Coronacrisis, maar ook omdat de Veiligheidsregio toch weer andere financiële opties overwoog. Het werd dus tóch Felland.

Naar verwachting zal de nieuwe brandweerkazerne van Haren eind 2022 al in gebruik genomen kunnen worden. De oude kazerne maakt nu nog deel uit van de gemeentewerf, waarvan de toekomst ook ter discussie staat.

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.


Poll - uw mening telt

Een krant lees ik het liefst:

Ga naar het Poll archief