De krant die je leest van A tot Z
Zaterdag 13 augustus, 2022

woensdag 27 december 2006

Nieuws:

Chinezen maken matige entree in Hortus

Door: Redactie

Harenaar Bob de Vries is positief kritisch van aard, wil in het algemeen de wereld van de zonzijde zien. Hij ging op 22 december kijken hoe in de Hortus het vernieuwde China Park werd geopend. Hij keerde teleurgesteld huiswaarts.Bob de Vries publiceerde op zijn weblog http://bebob.web-log.nl een wrange recensie:

Door Bob de Vries uit Haren

Vanmiddag was de officiele opening van het Chinapark in de Hortus Haren.
Enkele (huidige en oud-)bobo’s, Vrienden van de Hortus, en andere genodigden waren getuige van het doorknippen van het lint, door Hortus-directeur de Boer, RUG-bestuursvoorzitter Kuipers en CEBB-baas Shi.
Daarna voltrok zich een wonderlijk schouwspel, waar het een wervelende show had moeten zijn. Een dansgroep, hoofdzakelijk bestaande uit ietwat oudere danseressen, waarvan de elegantie al jaren geleden was verdwenen. De regie was ook ver te zoeken, gehannes met muziek-CD’s terwijl de dansgroep al lang op het podium stond, verkeerde muziekstukken. Amateurisme ten top.
Het werd steeds tenenkrommender. Toppunt was wel het zangkwartet dat twee liederen ten uitvoer bracht. Bij het eerste lied leek het meer op playbacken, het tweede was een a-capella-vertoning waar Henk Jan Smits genadeloos gehakt van gemaakt zou hebben. Niet te geloven, Roef en Marjan zijn hierbij nog heilig! Nee, de ‘vette vis’ die de Hortus nu heeft binnengehaald en waar ze de komende jaren op denkt te kunnen leunen belooft niet veel goeds. Met zo’n vertoning als die van vanmiddag maak je geen vrienden… Ik zie de bezoekers al voor de kassa staan, die hun geld (er wordt notabene 3 euro bovenop de normale -ook al niet lage- entree gevraagd) terugeisen.

Tekst en foto: Bob de Vries

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.