De krant die je leest van A tot Z
Maandag 1 Maart, 2021

zondag 30 december 2007

Nieuws:

De beste wensen!

Door: Redactie


Haren de Krant sluit net als u een jaar af. Het jaar 2007 is nu een gevulde doos, die we in de kast vol herinneringen zetten.Als we er nog even in kijken zien we een prima jaar voor de krant, met voldoening, spanning , stijgende omzet en veel reacties van lezers (zowel positief als negatief). We hebben daarnaast voor het eerst de gemeentegids uitgegeven en dat was voor ons echt nieuw.

In 2007 hebben we afscheid genomen van onze gewaardeerde verkoper Klaus Scholte, die een andere baan heeft. We hebben weer volop genoten van de samenwerking met onze Dick van der Leij, die ontelbare goede contacten heeft met onze adverteerders, ook voor onze krant Zuid.

Wie ook een onmisbare schakel is in onze ‘keten’ is Paulien Prins uit Haren. Al vele jaren is zij de trouwe ondersteuner van de verkoop en onderhoudt persoonlijk contact met de adverteerders. Dankzij haar wordt een advertentieopdracht ook een advertentie in de krant!

Voor fotografie mogen we altijd een beroep doen op Peter Paul Luiken van Luiken Fotografie. Hij is altijd overal tegelijk! Zie ook www.hareninbeeld.nl Tevens levert Peter Paul foto’s aan voor de rubriek van de brandweer.

Herman Bron van Digno zorgt maandelijks voor de computervraagbaak. Toegegeven, de hoofdredacteur snapt er niet veel van, maar reacties aan Herman’s adres wijzen uit dat veel mensen zijn columns uitknippen en bewaren. We hopen op weer veel tips van Herman in 2008.

De redactie heeft ook dit jaar weel veel reacties gehad op de columns Dorpse Dingen van Cees Bosman. Hij heeft een scherpe pen, is kritisch en doorspekt zijn teksten met cynische humor.

We hebben weer prettig mogen samenwerken met Gonneke Bonting uit Haren, die mooie artikelen heeft geschreven om Hein Bloemink wat adempauzes te geven. Voorts hebben we onze redactie uitgebreid met juniorverslaggevers Judith Katz, Suzanne Enzerink en Jerom Rozendaal. Zij schreven in december al verhalen en zullen dat in 2008 doen.

Een krant wordt pas interessant als mensen bereid zijn zich te laten interviewen, zich te laten zien. Dat vraagt soms moed, waarvoor grote dank!

Petra Martens is toegetreden tot onze verkoopdienst, ze zal vooral telefonisch contacten met onze adverteerders gaan onderhouden.

De adverteerders, die een groeiend vertrouwen hebben in Haren de Krant als contactmedium, zijn we dankbaar voor hun loyaliteit en hun klandizie.
De samenwerking was en is goed, ook op creatief vlak.

De vormgeving van onze kranten was in 2007 in de goede handen van Eddy Bolderdijk en Wim de Jong van Job Advertising te Assen. Zij blijven ook in 2008 bij de club.

Deze maand hebben we afscheid genomen van drukkerij Banda in Kollum, we gaan verder met drukkerij Hoekstra uit Emmeloord.

De bezorging van Haren de Krant (buiten de gemeente Haren) was en blijft in handen van Netwerk VSP. In Haren hebben we weer kunnen bouwen op ruim 20 eigen bezorgers, die onder de bezielende leiding van Tineke de Smit uit Haren hun werk prima hebben gedaan. Dat zal zo blijven in 2008.

De website van Haren de Krant heeft in november weer een record gehaald, meer dan 24.000 bezoekers in een maand tijd. Technisch wordt de site beheerd door Webfactor in Groningen, met Harenaar Arnold Bergsma aan het roer.

Haren de Krant is het product van Close Up Publishers, uitgeverij van de broers Maarten en Hein Bloemink. Ze werken al 20 jaar samen en dat kun je van veel familiepartners niet zeggen. Maarten de zakelijke kant, Hein de redactie en creatieve invulling van de kranten. Ook die formule zal in 2008 blijven bestaan.

En u, lezers, heeft de hoofdrol gespeeld in ons denken en doen in 2007 en zult dat doen in 2008. U reageerde, mailde tips en recensies. U was lezer, voor wie wij het allemaal doen. Hopelijk blijft u ook in 2008 genieten van Haren de Krant, zowel op papier als online.

Redactie en medewerkers van Haren de Krant wensen u een gelukkig 2008, zonder ziekte en tegenslag. We hopen u weer te ontmoeten in de gemeente waar het bij ons allemaal om draait: Haren!

Proost, op 2008!
Hein Bloemink, redactie Haren de Krant

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.