De krant die je leest van A tot Z
Vrijdag 19 Juli, 2019

dinsdag 14 mei 2019

Nieuws:

Door de borden zie je het bos niet meer

Door: Redactie

Oplettende passanten wezen de redactie op de situatie aan de Meerweg.

Als je de Meerweg in de richting van Paterswolde berijdt, kom je het bord (zie boven) tegen dat je zegt: ‘U rijdt de bebouwde kom van Haren binnen’. Als je juist de omgekeerde richting rijdt, dus van Paterswolde naar Haren, dan kom je het bord tegen dat je Haren verlaat (zie hieronder). Het zou toch andersom moeten zijn?


Een andere passant wees ons op een stukje borden-nostalgie aan de Rijksstraatweg ter hoogte van de Esserberg. Heel stil en verlaten staat daar nog een grenspaaltje ‘Gemeente Haren’. Als stille getuige van een situatie die tweehonderd jaar bestond en nimmer zal terugkeren.

7 reacties

Bert zegt:

Dit is al zo sinds de reconstructie van de Meerweg .
Omdat dit stukje Meerweg eerst een 60 km weg was en nu een 50 km weg kan dit niet anders worden aangegeven dan met een bebouwde kom bord . Het bord “ 50 km “ wordt alleen gebruikt bij tijdelijke werkzaamheden aan de weg . Is mij verteld door de reeds vertrokken medewerker van de gemeente Haren.

14 mei 2019 om 15:15
Harenaar zegt:

Is het niet zo dat het gebied rond de snelweg buiten de bebouwde kom ligt en dat daarom de bebouwde kom na de snelweg weer verder gaat?

15 mei 2019 om 10:00
InwonervanHaren zegt:

En toch is het blijkbaar correct. Wanneer je doorrijdt zie je aan het eind van de meerweg aan de linkerzijde, vlak voor de rotonde naar Eelde en Eelderwolde, een bord met eind haren.

15 mei 2019 om 16:35
Hilda zegt:

Haren = Groningen

15 mei 2019 om 16:37
jopie zegt:

@Hilda… nee hoor Haren is niet Groningen, het is een kombord geen gemeentegrens bord 😉

16 mei 2019 om 12:22
jopie zegt:

@Harenaar en @inwonervanHaren, dit is correct. Dit stuk van de Meerweg hoort binnen de komgrens van Haren. Niet bij Eelde/Paterswolde 😉
Hoornse Dijk is buiten de kom ….

16 mei 2019 om 12:26
Q zegt:

Alsof Borden helpen. Zie dat 75% van verkeersgebruikers of borden gewoon keihard negeert, of tegenwoordig niet meer schijnt te weten wat een bord betekend (bv Verboden in te rijden, Loopgebied(fietsers vooral) snelheidsborden/op wegdek (bv 30 km zone (bv krom elleboog))

22 mei 2019 om 16:07

Wilt u reageren?




Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.