De krant die je leest van A tot Z
Maandag 19 augustus, 2019

vrijdag 14 juni 2019

Nieuws:

Drie verdachten van straatroven en mishandelingen op vrije voeten

Door: Redactie

Vandaag heeft de Rechter Commissaris drie jongens op vrije voeten gesteld, die sinds dinsdag en woensdag vast zaken. De vijf worden verdacht van betrokkenheid bij vier straatroven met mishandeling in Paterswolde en Haren. De incidenten vonden in maart en april plaats.

De drie jongens die zijn heengezonden behoren nog steeds tot de kring van verdachten. De politie sluit niet uit dat binnenkort nieuwe verdachten kunnen worden aangehouden. In Haren zijn de straatroven het gesprek van de dag. Veel mensen weten inmiddels welke jongeren zijn opgepakt en ook onder de jeugd gaan namen rond. Er bestaat evenwel ook angst om met de politie te praten. In reacties op deze website wordt door lezers ook aandacht gevraagd voor de ouders van deze tieners. Voor hen moet het vreselijk zijn te merken dat zij kennelijk in een andere wereld hebben geleefd dan hun kinderen. Er is werk aan de winkel om deze jongeren weer op het rechte pad te krijgen. Gezien hun leeftijden is dat wellicht ook haalbaar.

Als er jongeren zijn die aan de krant willen vertellen hoe het er in de Harense ‘jongeren-scene’ aan toe gaat, zijn ze welkom. We bieden ze graag (desnoods anoniem) een podium in deze krant. Mail: redactie@harendekrant.nl.

5 reacties

Henk B zegt:

Tuurlijk, laat ze maar weer lopen. Want die jongens zijn zooo zielig! Wie een straatroof niet één maar twee keer doet is gewoon niet liefdevolle opgevoed. Laten we nu niet doen alsof deze jongens en de ouders het slachtoffer zijn. Alsjeblieft…

14 juni 2019 om 17:14
Meike zegt:

Henk B helemaal mee eens, dit tuig mag wat mij betreft met naam en toenaam in de krant. Liefst nog aan een ouderwetse schandpaal midden in het dorp. En HdK maak er aub geen zielig spul en zielige ouders van, want dit soort acties kunnen echt niet door de beugel !

14 juni 2019 om 19:14
Inwoner zegt:

@Henk B, ze zijn verdachte en dat is iets anders dan veroordeeld zijn. Het zou natuurlijk bijv. zo kunnen zijn dat niet alle opgepakte jongeren er ook daadwerkelijk iets mee te maken hebben. Gelukkig leven we in NL een rechtstaat en is iedereen onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Laat het recht zijn loop hebben en de daadwerkelijke daders hun passende straf geven, maar aan de andere kant ook hulp verlenen bij het weer opbouwen van een leven langs het rechte pad.

14 juni 2019 om 20:19
Es zegt:

Schuldig als je ook echt schuldig bent toch in Nederland…. straf komt er echt wel…onschuldig is onschuldig..deze jongens hebben misschien wel info kunnen geven ondanks dat ze zelf niet schuldig zijn…

15 juni 2019 om 00:01

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.