De krant die je leest van A tot Z
Zaterdag 9 december, 2023

vrijdag 19 december 2008

Nieuws:

Glimmens burgerinitiatief vordert

Door: Redactie


Onder de naam GlimmendHart hebben twee inwoners van Glimmen een project ontketend, waarbij het dorpshart opnieuw wordt ingericht. De twee zijn Klaas Hartman en Willem Foorthuis.Na bijna een jaar zijn er veel contacten geweest met dorpelingen, er werden werkgroepen gevormd en uiteindelijk gingen twee architecten aan de slag om de fantasie om te zetten naar tastbare tekeningen. Dit proces is gefinancierd door subsidies van o.a. provincie, gemeente en Stimuleringsfonds voor de Architectuur.

Afgelopen weken zijn er inloopavonden geweest voor verenigingen, scholen en particulieren in Glimmen. Ook werden vertegenwoordigers van de gemeenteraad bijgepraat. Zij keken naar een presentatie van twee ontwerpmodellen van het nieuwe Glimmen. In het projectgebied moeten sport- en recreatie-accommodaties worden gebouwd en zullen scholen een plaats vinden. Ook komen er woningen voor senioren. Meer informatie staat op www.glimmendhart.nl.

Op 25 februari 2009 is er een grote presentatie aan de dorpsbevolking. Die begint om 19.30 uur en vindt plaats in het dorpshuis van Glimmen.

Foto: Een van de bijeenkomsten van deze maand, waar verenigingen en organisaties een persoonlijke presentatie kregen van de actuele ontwerpmodellen GlimmendHart.

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.

Poll - uw mening telt

Na vijf jaar zeg ik: fusie Haren-Groningen was goed voor Haren.

Ga naar het Poll archief