De krant die je leest van A tot Z
Woensdag 11 december, 2019

donderdag 11 april 2019

Nieuws:

GroenLinks: Geen villa’s op voormalige camping Fruitberg

Door: Redactie

Volgens Hans Sietsma van GroenLinks heeft zich een projectontwikkelaar gemeld bij de lokale Vereniging Dorpsbelangen, die plannen heeft om op de voormalige camping acht villa’s te bouwen. Hiervoor zal de ontwikkelaar een vergunning moeten aanvragen bij de gemeente en bovendien moet daarvoor het bestemmingsplan gewijzigd moeten worden. Op de locatie geldt nu de bestemming ‘recreatie’. GroenLinks is er snel bij en verklaart zich tegen de bouw van villa’s.

Hans Sietsma (namens GroenLinks in de gemeenteraad van Groningen): “Het gebied is een eeuwenoud en kwetsbaar es-landschap met houtwallen. Bebouwing zou afbreuk doen aan de rust en de ruimte die daar – vlakbij de stad – nog te vinden is. Ook de natuurwaarden van het houtwallen-landschap verdienen bescherming.” Het gebied was altijd al een no-go-area voor woningbouwers en de gemeente Haren hield zich daar strikt aan. De bouw van een landgoed was overigens wél bespreekbaar. van 2014-2017 was er op het terrein een AZC gevestigd.

De Stichting Landelijk Gebied Haren in oprichting kreeg lucht van de plannen en schreef een brief aan de gemeente. GroenLinks heeft vragen gesteld aan het college. Wij willen weten of het oude beleid van de gemeente Haren dat bescherming bood tegen dergelijke plannen nog geldig is. Ook willen we weten of het college van plan is medewerking te verlenen aan bebouwing van dat gebied. “Exploitatieproblemen van een particuliere eigenaar zijn voor ons geen reden iets toe te staan dat we niet willen”, aldus Hans Sietsma (foto).

.

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.