De krant die je leest van A tot Z
Maandag 19 augustus, 2019

vrijdag 30 november 2018

Nieuws:

Handig, die wegwijzers voor fietsers

Door: Redactie

De ANWB-bordjes met de rode rand zijn fijn voor fietsers. Ze wijzen je de kortste weg van A naar B. Behalve in Haren. Wie vanaf het transferium onder de snelweg door fietst komt bij het Noordwillemskanaal uit. Daar kun je rechtsaf de fietssnelweg op naar de stad Groningen.

Echter, de bordjes wijzen je precies de andere kant op en willen graag dat je via het centrum van Haren naar Groningen trapt. Dat is acht kilometer fietsen. Zou je rechts afslaan ben je na een paar kilometer in de stad.

Hoe lang duurt het voordat de ANWB dit aanpast?

3 reacties

Ben zegt:

Denk dat ze alle bordjes aan beide kanten moeten nagaan. De bewizering bj de rotonde aan de afrit van de snelweg A28 vanuit Assen wijst de fietser naar een route die niet toegestaan is voor voertuigen. Daarmee ook niet voor fietsen.

Gelukkig maar dat er in Haren niet gehandhaaft wordt andere waren er vele fietsers en bromfietsers die op de bon geslingerd worden voor het gebruik van het stuk wandelpad lang de snelweg.

Handhaven is iets dat niet gebeurd in Haren zoals je ook in her centrum zoet en in de wijken.
Laten we maar hopen dat het zo zal blijven en Goringen er niet hier achterkomt dat ze in Haren een gewelidge bron van inkomsten laten liggen.

Wellicht dat ze dat dat kunnen gebruiken om de verlichting aan te pakken, want zoals bij de vernieuwde Emmalaan is het wandelen in de duisternis.
En is her mogelijk de verdwenen zebra paden terug te laten komen zodat het verkeer weer voirang moet gegen aan de voetgangers en daarmee ook de snelheid naar beneden brengt.

2 december 2018 om 02:25
David Bakker zegt:

Dit zal erg lang duren voor de ANWB dit aanpast.

https://www.anwb.nl/over-anwb/vereniging-en-bedrijf/kernactiviteiten/bewegwijzering

2 december 2018 om 08:27
Gert zegt:

Hoeft niet zoveel mee te gebeuren dat bord. De 8 weghalen en “-Zuid” weer in de plaats. Past geheel bij de annexatie door Groningen…

2 december 2018 om 14:48

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.