De krant die je leest van A tot Z
Dinsdag 11 augustus, 2020

maandag 23 maart 2020

Nieuws:

Hardleerse mensen zijn de zwakste schakel in crisis. Ook in Haren.

Door: Redactie

Het land is verdeeld in mensen die zich strikt willen houden aan de maatregelen rond Corona en mensen die dat niet willen doen. Wellicht leeft bij hen geen angst voor een besmetting, maar zij willen schijnbaar niet begrijpen, dat zij wel de besmetter van anderen kunnen zijn. Twee foto’s werden ons gezonden, toevallig bij het Paterswoldsemeer.

Toegegeven, hier is het vooral jeugd die de regels aan hun laars lapt. Maar natuurlijk komt dit gedrag ook voor bij volwassenen.

6 reacties

Niels zegt:

Zijn we inmiddels zo ver gekomen dat we foto’s van onze medeburgers gaan opsturen naar de krant? Ik denk niet dat ze daar op het bankje zitten omdat ze hun oma graag zien sterven aan Corona maar eerder door gebrek aan besef dat dat het gevolg kan zijn.

Redactie zegt: Laat de publicatie bijdragen aan dat besef, is ons motief. Maar een heksenjacht, als u dat bedoelt, moeten we vermijden. Eens.

23 maart 2020 om 20:56
Sjaak Afhaak zegt:

Triest artikel, heeft weinig meer met journalistiek te maken. Zomaar foto’s van mensen publiceren zonder hoor en wederhoor.

25 maart 2020 om 07:20
rolf zegt:

Volgens mij mogen die foto’s ook helemaal niet geplaatst worden zonder toestemming van degene die erop staat. Nieuwe Privacy Wet

Redactie zegt: Dat hoor je vaak, maar het klopt niet. De nieuwe privacywet AVG gaat over het opslaan van persoonsgegevens. Bij straatfotografie, waar mensen in een groep of massa in beeld staan, maar waar verder geen speciale aandacht wordt geschonken aan hun identiteit, valt niet onder de AVG-geboden. In de bijgaande foto’s komt daar nog bij dat de mensen op de foto niet eens herkenbaar zijn. Toch dank voor uw reactie.

25 maart 2020 om 14:52
Carry zegt:

Geneuzel of het mag of niet; laten we de waarschuwing en bewustwording toch ervan oppakken! Domheid is ook niet aan jongeren voorbehouden; kijk en luister en denk toch asjeblieft !!!! om elkaar!!!

25 maart 2020 om 19:59
Cor zegt:

Alleen maar goed dat de foto geplaatst wordt. Het is toch absurd dat de mensen nog steeds niet willen luisteren en de adviezen in de wind slaan. Net als dat ze blijven winkelen in winkels voor secundaire levensbehoeften zoals action, hema, bruna etc etc. Gewoon asociaal dat ze niet alleen andere klanten maar ook winkelpersoneel, die er niet willen maar moeten blijven staan, bloot blijven stellen aan het virus en die 1,5 meter…. De helft houdt zich er niet aan. Vooral de drukkere winkels zouden dicht moeten gaan anders blijft het virus zich verspreiden met alle ernstige gevolgen van dien. Maar ja, sommige mensen vinden hun verfkwastje,tuin/deco artikel belangrijker dan de veiligheid van een ander, helaas

27 maart 2020 om 20:03
ik zegt:

Voor de grap eens kijken hoeveel groepjes er door het bos/over het fietspad heen wandelen, en hiermee voor anderen onmogelijk maken om zich aan de 1,5 regel te houden. Denk toch eens na en als je normaal ook niet in het bos komt blijf dan weg, alle dieren maken zich op voor het broedseizoen.

28 maart 2020 om 12:23

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.