De krant die je leest van A tot Z
Dinsdag 15 oktober, 2019

donderdag 11 april 2019

Nieuws:

Henk Beswerda stopt, maar Haren houdt zijn viswinkel

Door: Redactie

Henk Beswerda van Viswinkel De Bess (foto) kampt met gezondheidsproblemen en heeft daarom besloten zijn winkel naast de Jumbo (Kroonkampweg) te sluiten. Sinds meer dan een maand is de zaak op slot, maar achter de schermen is gewerkt aan een overname. Vandaag is goed nieuws te melden: Haren krijgt haar viswinkel terug.

De naam van de nieuwe zaak mag gerust worden gerekend tot de origineelste en opvallendste in het Harense straatbeeld: “‘t Zal je zusje zijn”. Wat zit daar achter? De nieuwe eigenaresse is Manuela Wiersema uit Wagenborgen. Ze heeft drie broers, die allen viskramen runnen in de stad. In één daarvan werkt Manuela al tien jaar. Zij is dus het ‘zusje’. Ze had al plannen om in Haren een vaste viskraam te bouwen op het Transferium en met de gemeente was ze al een heel eind. Maar er zijn weer nieuwe inzichten bij de gemeente en Rijkswaterstaat omtrent het transferium, dus de zaak werd daardoor vertraagd. Zodra Manuela de tip had ontvangen, dat Henk Beswerda zijn winkel ter overname wilde aanbieden, heeft zij contact met hem opgenomen. Binnen enkele weken was het geregeld. De viskraam bij de A28 kan nog wel even wachten.


Het is een mooie kans, vindt ze. Manuela werkte als kind al in de viskraam van haar vader in Eemshaven. Haren wordt haar eerste zelfstandige winkel. Manuela woont op de boerderij met haar man Bert, die in Wagenborgen een akkerbouwbedrijf heeft. Op 10 mei gaat de winkel ”t Zal je zusje zijn” open.

4 reacties

Q zegt:

Ik wens de heer beswerda veel sterkte en dat hij toch nog in redelijke gezondheid van zijn “pensioen” kan genieten. Ben wel blij dat de winkel overgenomen wordt. Dit omdat het laatste tijd slecht gaat met de viswinkel(s) in haren. De viskraam aan de Emmalaan is al verdwenen. Vroeger kwam er ook altijd een rijdende visboer aan de Waterhuizerweg/tuindorpweg ook verdwenen. En ook de visboer bij de Jumbo Anjerplein staat er al minder ook vanwege slechte gezondheid (staat er niet meer op zaterdag bv.). Kortom blij dat er weer iemand doorgaat met het verzorgen van aanbod van vis.

12 april 2019 om 13:15
InwonervanHaren zegt:

Eerst had Dhr. Beswerda brand en nu gezondheidsproblemen, hopelijk komt het goed! Ik wens u het beste.

12 april 2019 om 13:27
Jannie schokkenbroek zegt:

Vanuit Emmen altijd met veel plezier div.vissoorten gekocht buj dhr en mevr . Beswerd.
Altijd zeer vri endelijke bediening en zeer goede kwaliteit. Jammer dat het wegens gezondheidsproblemen
Moest eindigen. Het allerbeste ge we nst.
Jannie Schokkenbroek Emmen

7 mei 2019 om 20:01
Johan P zegt:

Bijzonder jammer dat dhr Beswerda om gezondheidsredenen heeft moeten stoppen. En ik hoop van harte dat de gezondheidsproblemen van tijdelijke aard zijn. En ik hoop dat deze hardwerkende en uitermate vriendelijke man met altijd de beste kwaliteit vis die je kon krijgen nog lang en hopelijk toch (redelijk) gezond van zijn pensioen kan genieten, met zijn gezin en familie. En de nieuwe eigenaar wens ik succes, we gaan zeker langskomen, maar hopen en rekenen wel op dezelfde kwaliteit vis die we altijd kochten toen de heer Beswerda nog de zaak runde

10 mei 2019 om 14:53

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.