De krant die je leest van A tot Z
Zaterdag 9 december, 2023

maandag 22 december 2008

Nieuws:

Historisch ogenblik! Sloop begonnen.

Door: Redactie


Op het moment dat vandaag de grijper zich een gat door het dak van deze boerderij aan de Mellenssteeg vrat, werd historie geschreven op lokale schaal.Met de sloop, die voor sommige omwonenden onverwacht begon, is een begin gemaakt met het bouwproject Van Spoor tot Steeg. Aan de Anjerlaan verrijzen appartementen, winkels en een parkeerplaats. Aan de zijde van de Mellenssteeg (zie foto) zal een medisch dienstencentrum worden gebouwd. Daar zal huisarts B. Heikens eind 2009 intrekken.

De boerderij van de familie Hazenberg kwam leeg te staan, dat is al zes jaar geleden. Daarin zag de gemeente Haren een natuurlijk moment om de wijk rond de Anjerlaan een facelift te geven. Sloop van de boerderij maakte namelijk een strook grond vrij tussen de Mellenssteeg en de spoorlijn.

Bezwaar van omwonenden heeft het project lange tijd vertraagd en nog steeds lopen er bezwaarprocedures. Los daarvan wordt met dit onderdeeltje van het totaalplan reeds een begin gemaakt. In januari wordt de locatie bouwrijk gemaakt en kunnen de bouwers komen.

Zoals gezegd, toen vandaag de slopers hun klus begonnen, maakten zij wellicht zonder het te weten een begin van grote veranderingen in Oosterhaar.

Foto: P.P. Luiken.

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.

Poll - uw mening telt

Na vijf jaar zeg ik: fusie Haren-Groningen was goed voor Haren.

Ga naar het Poll archief