De krant die je leest van A tot Z
Zondag 19 september, 2021

donderdag 08 juli 2021

Nieuws:

Hondenbelasting van de baan

Door: Redactie

De gemeenteraad van Groningen heeft woensdagavond bij meerderheid van stemmen besloten de hondenbelasting af te schaffen.

Doordat hiermee een gat van ruim een miljoen euro in de jaarlijkse begroting wordt geslagen, wordt de OZB iets verhoogd. Dat zou neerkomen op ongeveer 3,50 per 2 ton woningwaarde.

3 reacties

Peter zegt:

Als Gemeente zou je ook eens beter op de kosten kunnen letten. De enige manier die een Gemeente kent, is de belastingen te verhogen. Bizar.

9 juli 2021 om 18:30
Tineke zegt:

Bizar, nog nooit een hond gehad maar nu voelt het wel alsof wij nu “hondenbelasting” gaan betalen in de vorm van verhoging van de OZB. Diegenen, die er het best afkomen, zijn de inwoners van de STAD Groningen. Die OZB-verhoging kan voor hen wel uit.

10 juli 2021 om 18:16
Rene Valkema zegt:

Tja het is het een of het ander. Nu gaat de woningbezitter zonder hond betalen voor de hondebezitter zonder eigen woning Beetje vreemd, dat wel. Er zijn meer belastingsoorten dan alleen ozb. Je zou het verlies aan inkomsten ook kunnen halen door een geringe verhoging parkeertsrieven of toeristenbelasting. Dan deel je de pijn.

30 juli 2021 om 18:58

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.