De krant die je leest van A tot Z
Vrijdag 18 september, 2020

woensdag 11 december 2019

Nieuws:

Hondje Max in goede gezondheid aangetroffen (met update)

Door: Redactie

Na bijna een week is het hondje Max uit Onnen gisteren aangetroffen. Het beestje is weer thuis bij de kachel.

Gisteren, 10 december, werd de Dierenambulance Groningen gebeld door een wandelaar, die het hondje trillend had zien lopen bij Sassenhein in Haren. Het lukte haar het hondje op te pakken en mee te nemen naar huis. Daar heeft ze de Dierenambulance gebeld. De centralist had direct een vermoeden dat het om Max uit Onnen kon gaan.

Direct na aankomst bij de melder heeft men de chip van het hondje gecontroleerd en het bleek inderdaad om het Onnense hondje te gaan. Men heeft vervolgens Max naar huis gebracht, waar een emotioneel weerzien volgde. De eigenaar is met de hond naar de dierenarts gegaan voor een controle. Afgezien van ontstoken oogjes heeft Max geen nadelige gevolgen ondervonden van zijn dwaaltocht, die zes dagen en nachten heeft geduurd.

8 reacties

Rolf Ottens zegt:

Blij te horen dat het dus toch fijne feestdagen worden voor de eigenaren van Max.

11 december 2019 om 12:17
Clean zegt:

Gelukkig, nu nog die oproep posters weer overals weghalen. Ze hangen op veel plaatsen nog ateeds.

Of is dat iets dat de Gemeente ook doet in het kader van de hondenbelasting?

12 december 2019 om 21:03
WdH zegt:

Mooi dat het beestje inmiddels weer terecht is, alleen zag ik vanmorgen door het hele dorp heen en zelfs langs de Meerweg richting Paterswolde de vele posters nog hangen. Geplastificeerd en met nietjes in de bomen geschoten. Graag deze nu ook weer verwijderen a.u.b. anders hangen ze er over een paar maanden nog.

13 december 2019 om 13:10
AG zegt:

Graag overal de posters weghalen, dat is wel zo netjes. Ze hangen echt overal. Het hondje is al weer een week terecht, dus daar was heus wel tijd voor geweest.

14 december 2019 om 20:57
Timmer zegt:

Ik kwam bij mensen die nog steeds naar het hondje aan het uitkijken waren,die wisten niet dat hij alweer terecht was,ze zeiden er hangen over nog fotos langs de weg ,

15 december 2019 om 10:02
Cees Bosman zegt:

Overal nog posters; wat een ergernis. Het beneemt je de lust om een volgende keer weer te helpen uitkijken en te reageren. Ik hoop dat de gemeente Groningen de posters gaat verwijderen op kosten van de vervuilers. Het zijn ondankbare honden.

16 december 2019 om 14:21
Helder zegt:

@ Cees Bosman,

Toen jij overal langs kwam, en je je zo verschrikkelijke ergerde, had je toen niet zoiets van , ik haal ze eraf? Of hingen ze te hoog in de boom voor jou?

17 december 2019 om 13:27
Anna zegt:

@Helder, hoezo moet Cees Bosman ze eraf halen? Dat moet degene die ze heeft opgehangen maar doen. Je eigen rommel opruimen is niet meer dan normaal. Je ziet ook geregeld de briefjes met “poes vermist” eindeloos hangen tot ze verregend of inmiddels weggewaaid zijn in de bosjes. Het is prima om aandacht te vragen voor een vermist huisdier, maar als de briefjes niet meer nodig zijn dan ook zelf weer netjes weghalen.

17 december 2019 om 15:52

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.