De krant die je leest van A tot Z
Woensdag 8 december, 2021

vrijdag 29 december 2006

Nieuws:

Hortusdirecteur nuanceert kritiek

Door: Redactie


De teleurgestelde recensie op deze site van de de opening van het China Park in de Hortus te Haren is gelezen door directeur Gerrit Hartman. Hij brengt een nuance aan.Hartman maakt onderscheid tussen de show voor de opening (met genodigden) en de show voor het overige publiek.”De show voor het publiek was een geheel andere dan die voor de genodigden en ik kan je verzekeren dat de mensen die naar de gewone voorstellingen kwamen, hebben genoten van de spontaniteit van de danseressen. Omdat de visa een dag te laat werden afgegeven waren pas na de dag van de opening de monniken aanwezig. En ik vind dat een heel spektakel.” Volgens Hartman is er iets misgegaan met de bezorging van folders, waardoor veel mensen niet wisten dat er iets stond te gebeuren in de Hortus.

Hartman raadt lezers aan zelf eens te komen kijken.

Informatie over China Park in de Hortus:

De Culturele Activiteiten in het Chinapark gaan van start

Ingaande zaterdag 23 december a.s. is het feest in het Chinapark van de Hortus in Haren! De wereldberoemde Shaolin monniken geven spectaculaire demonstraties van hun traditionele vechtsport en een gerenommeerd dansgezelschap uit de Chinese stadsprovincie Tianjin, zusterstad van de stad Groningen, verzorgt een serie optredens.

Dat zijn twee wervelende onderdelen waarvan u kunt genieten tijdens de meerdaagse festiviteiten ter ere van de opening van het vernieuwde Chinapark in de Hortus te Haren. Er is meer, zoals theeproeverijen omlijst door fraaie theeceremonieen uit China, Tevens kunt u kennismaken met de traditionele Chinese kookkunst.

Een korte vooruitblik op wat er komend halfjaar te gebeuren staat:

Spectaculaire demonstraties Shoalin monniken, dansvoorstellingen uit Tianjin, theeceremonie en Chinese kookkunsten. Aanvang voorstelling: 13.00 en 15.30 uur.
Shows lopen t/m 4 januari 2007

Januari en februari 2007
Tentoonstelling over moderne en traditionele Chinese meubelen en spectaculaire demonstraties Shoalin monniken.

April 2007
Culturele tentoonstelling van Tianjin, zusterstad van de stad Groningen.

Mei 2007
Dinosauriers, paleontologische vondsten van opgravingen in de omgeving van Tianjin.

Entreekosten: 3,00 bijwonen van de shows + de entreekosten van de Hortus
Voor kinderen t/m 3 jaar is de toegang gratis

Info: www.hortus-haren.nl

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.