De krant die je leest van A tot Z
Woensdag 21 augustus, 2019

donderdag 18 april 2019

Nieuws:

Open zeilwedstrijd Oranjeregatta op zondag 28 april

Door: Redactie

Bericht van VWDTP – Ter ere van Koningsdag wordt op zondag 28 april wordt op het Paterswoldsemeer in Haren de open zeilwedstrijd Oranjeregatta gehouden. Aanvang eerste wedstrijd: 11:00. Niet alleen leden van de organiserende Vereniging voor Watersport de Twee Provinciën (VWDTP) zijn uitgenodigd, maar ook leden van andere zeilverenigingen kunnen komen wedstrijdzeilen! Jonge zeilers vanaf 10 jaar mogen ook meedoen! Voor zeilers met een lichamelijke beperking heeft VWDTP goede voorzieningen om deel te nemen aan de wedstrijd (waaronder een takel). Bij mooi weer kunnen (oranje uitgedoste) toeschouwers op het terras met een kop koffie of chocomel van het schouwspel genieten. Overigens bent u tijdens het zeilseizoen elke zondagochtend van harte welkom om te komen kijken naar de zeilwedstrijden.

Tijdens de Oranjeregatta zijn het zes korte wedstrijdjes achter elkaar (uiteraard wel met een lunchpauze) die de wedstrijd tot een enerverend evenement maken: lukt het de ene keer niet om vooraan te eindigen, direct erna heb je weer een kans! Daarnaast kijkt een deskundige jury ook naar de oranje uitmonstering van je boot of van jezelf, het is tenslotte het weekend van Koningsdag. In alle eenheidsklassen kan er gestreden worden, wanneer er tenminste 5 boten per klasse deelnemen. De klassen zijn bijvoorbeeld: laser, polyvalk, zestienkwadraat, 2.4 M2 en sailhorse, maar ook andere klassen zijn dus mogelijk. Het palaver (de voorbespreking) begint om 10 uur, waarna om 11:00 het startschot wordt gelost voor de eerste klasse. Halverwege wordt er een lunch verzorgd door VWDTP. Hierna volgen de overige wedstrijden en na 16:00 uur zal er niet meer worden gestart. Wedstrijddeelname kost € 5 per eenmansboot, € 7,50 per meermansboot. Betaling en inschrijving kan via www.sportinschrijving.nl (ga naar Verenigingen, VWDTP, klik op wedstrijdkalender, zie de Oranjeregatta op 28 april, klik op inschrijven en log in), of bij het clubhuis aan de Meerweg 227 Haren op zondag 28 april tussen 9:00 en 10:30. Voor de lunch (à € 7,50) kan je je ook op de dag zelf tussen 9:00 en 10:30 inschrijven.
Het Paterswoldsemeer is gelegen tussen Groningen en Haren en is rond 1740 ontstaan. Het is een uitdagend meer om op te zeilen vanwege de veeneilandjes die windshifts veroorzaken, waardoor de wind onvoorspelbaar wordt. Het meer heeft daardoor al vele topzeilers voortgebracht.

Wat: Oranjeregatta
Waar: VWDTP, Meerweg 227 Haren, aan het Paterswoldsemeer
Wanneer: zondag 28 april, palaver 10:00, start wedstrijd 11:00 – 16:00.
Voor wie: Voor toeschouwers. Voor leden van zeilverenigingen, waaronder jonge zeilers vanaf 10 jaar en zeilers met een lichamelijke beperking (het takelen is gratis op 28 april).
Inschrijven: www.sportinschrijving.nl

Voor meer informatie, over bijvoorbeeld bootverhuur voor leden en de wedstrijdkalender: www.vwdtp.nl/wedstrijdzeilen
Kom langs of bel: het clubhuis VWDTP 050-3091366 of Rob Bosch 06 25 090 178 (na 18:00).

________________________________________________________________________

foto: Luwe Stroosma

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.