De krant die je leest van A tot Z
Zaterdag 13 augustus, 2022

dinsdag 31 augustus 2021

Nieuws:

Opening van vernieuwde CBS de Borg

Door: Redactie

CBS De Borg opent op 28 september het nieuwe schoolgebouw. Na jaren voorbereiding en negen maanden bouwen gaat wethouder mevrouw Carine Bloemhoff van de gemeente Groningen op dinsdag 28 september om 13.00 uur de openingshandeling verrichten. Alle 20 groepen en 460 kinderen kunnen dan weer onder één dak onderwijs ontvangen.

CBS De Borg heeft een lange periode van gestage groei achter de rug en is de grootste basisschool van Haren. De laatste jaren werden leerlingen in noodlokalen gehuisvest en tijdens de verbouwing gingen vier groepen naar de Hertenlaan, het voormalige gebouw van obs De Linde. Architectenkantoor Wijbenga Tromp uit Sneek heeft in 2018 een prachtig plan gemaakt en bouwbedrijf Van Wijnen heeft het nieuwe deel van de school gebouwd. Vijf nieuwe lokalen, een speellokaal, kantoorruimtes, een magazijn en een gemeenschappelijke ruimte sluiten aan bij het bestaande deel en maken de school geschikt voor de toekomst. Alle vloeren in het gehele gebouw zijn vernieuwd, deuren zijn geschilderd en het binnenklimaat is aangepast aan hedendaagse eisen en wensen.
Het thema van de nieuwbouw is ‘In de boomhut’, waarmee het groene van het dorp Haren en de schoolomgeving gekarakteriseerd wordt.

Daarnaast is het schoolplein vernieuwd en vergroend. Tegels zijn deels vervangen door gras (en speelmateriaal) en de spelmogelijkheden voor de kinderen zijn verruimd. Het plein zet nu aan tot uitdagend en fantasierijker spel. In november komt nog een Tiny Forest bij De Borg

CBS De Borg gaat op vrijdag 17 september met alle kinderen verhuizen naar het juiste lokaal. In de school hebben de peuterspeelzaal De Blokkentoren en de buitenschoolse opvang van de Stichting Kinderopvang Haren ook een plek. Op 28 september is de officiële opening en op donderdag september is er een feestje voor ouders en kinderen. Op zaterdag 9 oktober krijgen buurtbewoners de mogelijkheid de school te bewonderen.

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.