De krant die je leest van A tot Z
Woensdag 21 augustus, 2019

vrijdag 15 maart 2019

Nieuws:

Oud-wethouder vond het geen prettige periode: Haren doofde als een nachtkaars

Door: Redactie

Op 1 januari kwam een eind aan de gemeente Haren. Oud-wethouder Michiel Verbeek (62) beleefde het laatste half jaar als surrealistisch. Op ons verzoek kijkt hij terug op een periode die hij omschrijft als ‘de minst leuke’ van zijn politieke loopbaan in Haren. “Toen ik van 1994 tot 2002 wethouder was konden we echt met de inhoud bezig zijn. Vernieuwen. Het draaide toen allemaal om de Harenaars. Dat was heel anders in de laatste maanden van 2018. Het was toen een College in ontbinding.”

Lege agenda
“De laatste jaren ging het over de fusie. Over de strijd tegen de fusie. Maar ook over de manier waarop we ons op die onverhoopte fusie moesten voorbereiden”, zegt Verbeek. “Het ging eigenlijk nauwelijks meer over de Harenaars. Dat heb ik heel erg jammer gevonden.” Maar er was nog meer veranderd: “Mijn positie als wethouder veranderde op de dag dat de Eerste Kamer definitief voor de fusie had gekozen. Mensen gingen mij anders bejegenen, ik was niet meer aan de bal. Minder afspraken in de agenda. Er lagen natuurlijk nog steeds een paar brandbare dossiers: Raadhuisplein en verhuizing van de Brinkschool. Maar nieuw beleid in de steigers zetten was niet meer mogelijk. Ik ervoer dat als een vacuüm.” Volgens Verbeek moesten burgers en organisaties wachten op Groningen na de fusie.

De sfeer in het College was ook bekoeld, vertelt Verbeek. Dat werd nog eens duidelijk op de dag van de afscheidsbijeenkomst, 20 december. In Haren de Krant van volgende week (20-23 maart) leest u het hele interview.

Foto: Michiel Verbeek blikt terug, maar ook vooruit.

1 reactie

Pieter zegt:

En nu gebruik maken van de wachtgeldregeling?

17 maart 2019 om 07:55

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.