De krant die je leest van A tot Z
Dinsdag 21 Mei, 2024

woensdag 06 maart 2019

Nieuws:

Positieve flow in Nesciopark Haren

Door: Redactie

Er zit na vele jaren stilte schot in het project Nesciopark bij Haren (langs de A28). Simone Guldenaar van makelaardij Tijssen Vos laat desgevraagd weten, dat er al kavels zijn verkocht en dat er ook kavels zijn gereserveerd. 

Het eerste schaap ging in december over de dam. Het IT-bedrijf New Nexus gaat zich vestigen op twee kavels op het Nesciopark langs de A28 bij Haren (foto onder). Het project zit al sinds 2005 in de pen. De gemeente kocht landbouwgrond en een boerderij aan (Molenbuurt-Noord) en investeerde ruim 4 miljoen in Nesciopark. Het moest een hoogwaardig en duurzaam bedrijfsterrein worden, waar deels ook werk en wonen gecombineerd konden worden. Geen productiebedrijven. Het lukte eerst niet om het project onder gemeentelijke leiding van de grond te krijgen en daarom werd in 2007 Projectontwikkelaar Hanzevast aangezocht. Dat werd gevierd met champagne (zie boven). Ook die kreeg het project niet vlot. Nadat de gemeente de samenwerking met Hanzevast had beëindigd leek het Nesciopark een stille dood te sterven, met 4 miljoen schade voor de gemeente Haren. Dat gebeurde niet. Door de aanleg van de transferiums kwam er geld binnen bij de gemeente en men zette Nesciopark door. Bedrijfsmakelaardij Tijssen Vos pakte de verkoop (totaal 12.500 m2 vloeroppervlak) op en dat lijkt nu vruchten af te werpen.

Resultaten
Op dit moment zijn 4 (van 6) bedrijfskavels gereserveerd en 2 verkocht aan New Nexus. Van de WoonWerk-kavels zijn er 6 gereserveerd en 4 verkocht. Nog 3 kavels vrij. Volgens Simone Guldenaar van Tijssen Vos Makelaars zijn de potentiële kopers nu bezig met het regelen van de omgevingsvergunning van de Gemeente Groningen en met de financiering. Volgens Guldenaar staat het concept van Nesciopark nog steeds fier overeind: duurzaamheid (in ontwerp van de gebouwen, gasloos).

Paspoort Nesciopark
Doelgroep: Kleine en middelgrote bedrijven
Oppervlakte: Per bedrijf 250-3000 m2
Norm: Duurzaam qua ontwerp en energie (b.v. gras op daken, geen gasaansluitingen)
Soort bedrijven:
-hightech productiebedrijven;
-onderzoek en ontwikkelingsbedrijven (R&D);
-biotechnologische bedrijven;
-(technische) business-to-business dienstverlening;
– ICT-bedrijven.
Bijzonder: 13 kavels voor wonen en werken 2 á 300.000 euro
6 kavels bedrijfspand tussen 200.000-700.000 euro

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.


Poll - uw mening telt

Ik mis een goede sportwinkel in Haren.

Ga naar het Poll archief