De krant die je leest van A tot Z
Vrijdag 19 Juli, 2019

dinsdag 19 maart 2019

Nieuws:

Provincie draagt 43.000 euro bij aan ontwikkeling Harens winkelhart

Door: Redactie

Twee projecten om winkelgebieden te versterken krijgen subsidie van de provincie Groningen. Het gaat om het project ‘Stad Appingedam de regionale trekpleister’ en ‘Actieplan centrum Haren’. Beide projecten zijn bedoeld om meer bezoekers naar het (winkel)centrum te trekken. De subsidie komt uit de retailagenda. Hiermee ondersteunt de provincie ondernemers en gemeenten om winkelgebieden te verbeteren en daarmee de regionale economie te versterken.

Stad Appingedam
De vereniging Marketing Stad Appingedam krijgt een bijdrage van € 100.000 voor het project ‘Stad Appingedam de regionale trekpleister’. Marketing Stad Appingedam is een koepel van organisaties die samenwerken om Appingedam op de kaart te zetten. Dit willen ze doen door een stadspas in te voeren. Met de pas kunnen bezoekers van winkels in de binnenstad aanbiedingen en kortingen krijgen, met als doel dat ze hun boodschappen in Appingedam doen en niet in Groningen of dorpen in de omgeving. Naar verwachting doen zo’n 90 ondernemers mee met de pas. Meer dan 50 ondernemers hebben al toegezegd. De afgelopen jaren is het winkelgebied in Appingedam opgeknapt. De stadspas is de volgende stap om bezoekers aan de binnenstad van Appingedam te binden. Naast de provincie dragen ook de gemeente Appingedam en de betrokken ondernemers zelf bij aan het project.

Actieplan centrum Haren
Ook de vereniging Ondernemend Haren en de stichting Dorpsfonds Haren willen het winkelgebied versterken. Zij willen de loop- en parkeerroutes naar het centrum verbeteren, zodat bezoekers van Haren de winkels in het centrum beter weten te vinden. Daarnaast ontwikkelen zij een Harens bidbook, waarmee zij ondernemers uit de detailhandel die zorgen voor een aanvulling op het bestaande winkelaanbod van Haren, willen verleiden om zich in Haren te vestigen. De kosten voor dit project zijn ongeveer € 115.000. De provincie draagt hier € 43.000 aan bij uit de Subsidieregeling Retailagenda. De aanvragers van de subsidie dragen zelf ook financieel bij; de gemeente Groningen betaalt mee aan de maatregelen in de openbare ruimte.

Retailagenda
Met de retailagenda ondersteunt de provincie ondernemers en gemeenten op drie punten: de versterking van ondernemerschap, kennis- en visieontwikkeling en de uitvoering van deze visies. De provincie wil met de investering bijdragen aan toekomstbestendige winkelgebieden, de regionale economie en de ruimtelijke kwaliteit van de dorpen en steden.

5 reacties

Henk zegt:

Ee gratis tip, stop nu eens met betaald parkeren.
Men rijd naar Eelde- Paterswolde, Zuidlaren of Hoogezand.
Zo moeilijk is het toch niet……

19 maart 2019 om 21:20
q zegt:

Laat men de controlles in het winkelhart eens verbeteren.
Leuke foto trouwens, Auto die staat in een loopgebied?

Hoop wel dat er meer variëteit komt aan winkels, want Haren centrum is zowat 1 en al modewinkels.

20 maart 2019 om 12:31
Gepensioneerde onder zegt:

Dit zal vast weer worden gestoken in een rondje haren. Pure geldverspilling.

De vereniging Ondernemend Haren en de stichting Dorpsfonds Haren willen het winkelgebied versterken.
Zij willen de loop- en parkeerroutes naar het centrum verbeteren, zodat bezoekers van Haren de winkels in het centrum beter weten te vinden.

Daarnaast ontwikkelen zij een Harens ” bidbook ” , wat ? een bidbook ?
Olympische spelen naar Haren halen o.i.d.?

Gebruik jullie boerenverstand, gooi het betaald parkeren beleid er uit !!!!!!!!!!!!!!!

20 maart 2019 om 19:36
Harenaar zegt:

“Zij willen de loop- en parkeerroutes naar het centrum verbeteren, zodat bezoekers van Haren de winkels in het centrum beter weten te vinden.”

Wordt er nu echt gedacht dat bezoekers Haren de winkels niet weten te vinden???
Krijgen we nog meer van die idiote rijen bloempotten die zijn neergezet omdat de bezoekers van het centrum de weg van de ene “rondje Haren” paal naar de andere niet konden vinden???

Laat een elektrische pendeldienst rijden vanaf transferium via Meerweg, zodat mensen die per sé met de auto willen komen comfortabel naar het centrum kunnen gaan.

Daarnaast moet er een heffing komen op langdurig leegstaande winkelpanden, zodat vastgoedeigenaren gemotiveerd worden om hun huurprijzen dusdanig te laten zakken dat er wél interesse voor is.

21 maart 2019 om 11:16
A. Smit zegt:

Als je wilt dat mensen van buiten Haren hier naartoe komen zou het handig zijn als je ze ook het idee geeft dat ze hier welkom zijn. Het huidige parkeerbeleid resulteert in het tegenovergestelde. Dan hebben rondjes Haren, centrumvisies, dorpsfondsen, subsidiepotjes en activiteitenkalenders geen zin meer: de mensen gaan daarheen waar ze zich wél welkom voelen. Of ze shoppen op internet.

22 maart 2019 om 16:19

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.