De krant die je leest van A tot Z
Maandag 6 december, 2021

dinsdag 18 augustus 2015

Nieuws:

Raad moet nog wachten op plan brandweerkazerne (met update)

Door: Redactie

Vandaag heeft burgemeester Pieter van Veen van de gemeente Haren laten weten dat de raad niet volgens afspraak in september een voorstel voor de brandweerkazerne kan verwachten. Het uitstel is nodig, omdat door de vakantieperiode niet alle relevante informatie voorhanden is, zegt Van Veen. 

De gemeente zoekt naar een geschikte locatie voor de nieuwe brandweerkazerne en heeft daarbij drie plaatsen op het oog. De stationsbuurt, de locatie Tubantia aan de Rijksstraatweg en de huidige locatie aan de Westersedrift. De haalbaarheid van alledrie wordt thans onderzocht. De nieuwbouw komt voor rekening van de Veiligheidsregio en dus niet voor rekening van de gemeente Haren.  Wanneer de raad nu wordt bijgepraat is nog niet duidelijk.

Update 19-8-2015: In de zoektocht naar een geschikte locatie voor de brandweer is onderzoek gedaan. Het rapport geeft een inkijkje in de eisen en voorwaarden. In de voor- en nadelen van de verschillende locaties in Haren. Het rapport en advies is in maart 2014 gepresenteerd. De onderzoekers zijn duidelijk: de locaties Tubantia of Stationsgebied hebben de voorkeur. Het advies staat op naam van Nico Koomans van den Dries, Teamleider facilitair Veiligheidsregio Groningen.

 

 

2 reacties

piet zegt:

Dus 1,5 jaar na opleveren rapport kan er nog steeds geen besluit genomen worden? Ik stel voor dat we het nemen van een beslissing nog langer rekken, dan is het rapport achterhaald en moeten we eerst weer op een nieuw rapport gaan wachten.

Hoeveel heeft dat rapport gekost en hoe rendeert die uitgave op dit moment? Immers tot nu toe is er nog niets gebeurd kennelijk?

Wordt hier dan ook iemand op aangesproken binnen een gemeente? Het is toch niet dat de vakantie ineens onverwachts om de hoek komt?

Hier faalt dus iemand / meerdere mensen (en dat gebeurt toch wel eens vaker binnen de glazen facade. Krijgt zo iemand nu ook een aantekening en na 3 aantekeningen exit? Of worden er overal dossiers van opgebouwd (en nooit gebruikt) behalve over eigen personeel?

Onvoorstelbaar hoe fout na fout opgestapeld kan worden maar er nooit consequenties lijken te zijn (en dan doel ik niet op de verkiesbare posities……..)

21 augustus 2015 om 16:18
Rene valkema zegt:

De optie felland valt kennelijk af. Dit op grond van de wens van de veligheidsregio.
Toch zijn deze drie locaties alle drie niet geschikt. Het is niet meer van deze tijd om een brandweerkazerne in de bebouwde kom te realiseren. Het is kortzichtig en men is blind voor de bezwaren van omwonenden.
Een kazerne aan de rijksstraatweg is helemaal taboe. Daarmee wordt het karakter compleet verpest.
Ik hoop dat de gemeente raad geen enkele optie kiest en een motie aanneemt om te kiezen voor felland.
op de raad ligt nu een zware taak

21 augustus 2015 om 21:16

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.