De krant die je leest van A tot Z
Zondag 15 september, 2019

vrijdag 17 mei 2019

Nieuws:

Repair Café 25 mei tijdens braderie Oosterhaar

Door: Redactie

Op zaterdag 25 mei wordt van 11:00-17:00 uur het Repair Café gehouden op de Braderie van Oosterhaar op een kraam in de buurt van het MFC De Mellenshorst op de Waterhuizerweg 36, 9753 HS Haren.

Naast de reguliere reparatie activiteiten kunnen bezoekers aan een prijsvraag meedoen door te raden wat voor apparaat het meest wordt ingebracht voor reparatie. Onder de juiste antwoorden wordt een fleurige prijs verloot. Het café biedt de mogelijkheid aan de bewoners van Haren om kleine reparaties uit te voeren samen met een vrijwilliger, die ervaring heeft in het desbetreffende vakgebied. Deze diensten zijn gratis, maar donaties worden op prijs gesteld.

Geef oude laptops een nieuw leven
Op het café bestaat de mogelijkheid om oude laptops in te leveren die niet meer functioneren omdat ze vastgelopen zijn of verouderde operating systems hebben (Windows 98/XP). Deze apparaten kunnen vaak worden voorzien van de gratis Linux operating system dat minder geheugen vereist dan de nieuwste Windows versies. Laat ze niet werkeloos in de kast staan want ze kunnen een nuttig tweede leven hebben voor eigen gebruik of voor iemand anders.

Help voorbereiden!
Voor de vrijwilligers die de elektroapparatuur repareren kan het nuttig zijn als u van tevoren meldt welk apparaat gerepareerd moet worden en wat de klachten zijn. Als u andere kapotte spullen wilt repareren die buiten deze categorie vallen, kunt u deze het beste van tevoren aanmelden door een mail te sturen aan repaircafeharen@gmail.com zodat men het juiste gereedschap mee kan nemen.

Kledingreparatie
Deze maand is het ook weer mogelijk om kleine kledingreparaties uit te voeren met behulp van onze deskundige naaisters.
Hoewel succes niet gegarandeerd is blijkt heel vaak dat kapotte spullen nog weer gemaakt kunnen worden. Meedoen als vrijwilliger? Meldt u bij ons aan ter plekke of stuur een mail aan: repaircafeharen@gmail.com

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.