De krant die je leest van A tot Z
Dinsdag 25 februari, 2020

dinsdag 12 februari 2019

Nieuws:

Rob Huter in het water aangetroffen in Groningen

Door: Redactie

De man die vandaag om 15.00 uur is aangetroffen in het water bij de Winschoterkade is Rob Huter uit Haren (72). Hij was sinds 29 december vermist. De ontknoping is droevig en roept veel vragen op. De vrouw van Rob Huter laat weten vooral met rust gelaten te willen worden de komende dagen. Zij heeft sinds zaterdag 29 december in grote onzekerheid verkeerd over het lot van haar man. Hij werd vandaag gevonden door bouwvakkers in het water aan de Winschoterkade in Groningen.

Het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd op 29 december. Als de heer Huter nabij de Winschoterkade in het water is geraakt, zou dat op de route geweest zijn tussen de Korreweg (waar hij om 14.00 uur een fietsenzaak had bezocht) en zijn huis in Haren. Hij moet volkomen onopgemerkt te water zijn geraakt, wellicht was het reeds donker. De politie gaat de komende dagen onderzoek doen om de toedracht te reconstrueren. Met name is de grote vraag waar de rode Batavus-damesfiets in het water wordt aangetroffen. Dat kan helpen om te achterhalen wat de heer Huter is overkomen.

Wat er vandaag gebeurde
Vandaag rond 15.00 uur zagen bouwvakkers die nabij de Radesingel aan het werk waren een lichaam drijven en waarschuwden de politie. Die gaf rond 15.30 uur een pers-alert af en meldde dat er een overleden persoon in het water was gevonden. Ter plaatse heeft de politie de straat met linten afgezet als zijnde een plaats delict, maar men gaf zelf al aan dat er geen aanleiding was om aan een misdrijf te denken.

Nadat de recherche de omgeving had onderzocht is om 16.40 uur het lichaam van Rob Huter uit het water gehaald en naar het mortuarium gebracht. Rond 19.00 uur is de politie de familie gaan inlichten. Tijdens de identificatie kon met zekerheid worden vastgesteld, dat het ging om de heer Rob Huter uit Haren. Hij is 72 jaar geworden.

De zoektocht komt ten einde
Sinds 29 december is er, met enige aarzeling, een zoektocht op gang gekomen in Haren, Onnen, Glimmen en Groningen. Een melding van getuigen dat de heer Huter een dag later in de Onnerpolder gezien zou zijn, heeft de focus op dat natuurgebied gelegd. Naar nu blijkt ten onrechte. Later werden in de omgeving alle schuurtjes en verstopplaatsen doorzocht door particuliere zoekers. Op 16 januari werd bekend, dat Rob Huter op 29 december om 12.30 uur een fietsenwinkel aan de Bedumerweg bezocht en hij stond daar op camerabeelden. Later kon worden vastgesteld, dat hij ook nog bij een fietsenzaak aan de Korreweg was geweest, waar hij om 14.00 uur vertrok. Op 26 januari is een opsporingsfilm gemaakt door We Shoot It uit Haren, waarin de redactie van deze krant een reconstructie mocht tonen, in de hoop het publiek bij de zaak te betrekken.  De film werd meer dan 50.000 keer bekeken binnen enkele dagen en 15.000 keer op Youtube. Gouden tips bleven echter uit.

Zoekhonden van Signi hebben verschillende weekends routes gewezen waar Rob Huter recent geweest kon zijn. De laatste route die men tot twee keer toe heeft nagelopen leidde naar de Oosterhamrikkade, op 100 meter van de Korreweg. Particuliere zoekers zouden daar op initiatief van deze krant zaterdag gaan zoeken met duikers en een bootje. Men verwachtte daar de fiets uit het water te kunnen vissen. De honden gaven namelijk aan de waterkant een teken. Of de heer Huter daar of heel ergens anders te water is geraakt is nu nog niet duidelijk. Het is aannemelijk, dat hij reeds zaterdagmiddag of -avond 29 december is verongelukt.

De redactie wenst de nabestaanden van Rob Huter veel sterkte in het verwerken van dit verdriet.

En dank aan alle particuliere zoekers die hun hulp hebben aangeboden tijdens het zoeken en natrekken van tips. Politie: dank voor de samenwerking met ons als  particuliere zoekers.

10 reacties

Joop zegt:

Wat een verschrikkelijk nieuws.Veel sterkte voor de familie.

12 februari 2019 om 19:48
Els zegt:

Wat verschrikkelijk nieuws, heel veel sterkte voor de nabestaanden.

12 februari 2019 om 20:49
Ot zegt:

Wat een verdrietig bericht. Heel veel sterkte voor de familie!

12 februari 2019 om 21:00
JM zegt:

Wat een dubbel gevoel. Opluchting natuurlijk dat Rob Huter gevonden is. Maar ook verdriet dat je nu weet dat de kans op een goede afloop vervlogen is. Hopelijk geeft het de familie nu wel enige rust.

12 februari 2019 om 21:16
Ot zegt:

Wat een verdrietig nieuws! Heel veel sterkte voor de nabestaanden.

12 februari 2019 om 21:17
Nicolette zegt:

Wat een intens verdrietig bericht na 1,5 maand onzekerheid voor de familie Huter. Ik wens hun alle sterkte toe in de komende tijd!

12 februari 2019 om 21:41
InwonervanHaren zegt:

Eindelijk zekerheid. Sterkte aan Mevrouw Huter!

Alle betrokkenen direct of indirect dank voor uw inspanningen. Hein, heel hartelijk dank voor de aanhoudende en correcte verslaggeving.

13 februari 2019 om 09:30
Rolf zegt:

verschrikkelijk nieuws, maar nu ook berusting dat er eindelijk duidelijkheid is over het lot van meneer Huter.
Verschrikkelijk veel sterkte en condoleances voor mevrouw Huter en al zijn familie en vrienden/kennisen

13 februari 2019 om 10:10
Renny zegt:

Afschuwelijk als je zo’n bericht krijgt na alle onzekerheid en spanning. Veel sterkte voor de nabestaanden.

13 februari 2019 om 10:25
Harense zegt:

Wat een ontzettend verdrietig nieuws. Tegelijkertijd een opluchting dat hij nu na zolang zoeken is weergevonden, vlak bij de Trompbrug. Heel veel sterkte aan de nabestaanden.

13 februari 2019 om 12:33

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.