De krant die je leest van A tot Z
Zondag 15 september, 2019

zaterdag 02 maart 2019

Nieuws:

Schoorsteenbrand door open haard in Glimmen

Door: Redactie

Vrijdagavond rukte de brandweer uit naar de Parallelweg in Glimmen. Daar was brand ontstaan in de schoorsteen van een woning.

De brandweer van Haren kreeg assistentie van collega’s uit Eelde om erger te voorkomen. De brand is vermoedelijk ontstaan door de open haard, die was ontstoken.

Foto’s: Jeroen van der Ploeg 112Haren/Haren de Krant

3 reacties

Frank zegt:

De zoveelste alweer.
Slecht stoken het gebeurt dagelijks en de giftige rook maar in woonwijken verspreiden.
De brandweer komt het wel op onze kosten oplossen.
Ook zogenaamd goed stoken is een fabel.
Alle rook is giftig ook roetdeeltjes.

STOP HOUTSTOKEN IN WOONWIJKEN

4 maart 2019 om 00:18
Hulpverlener zegt:

@Frank De zoveelste alweer? Heb jij cijfers van het CBS tot je beschikking? Of is het een aanname…….. Misschien even helder als je zoiets roept dat je even met getallen komt. Aantal woningen dat op hout stookt en dan hoeveel schoorsteenbranden. Simpel rekensommetje. En op basis waarvan trek jij de conclusie dat het slecht stoken was. Heb jij de mensen gesproken en nadat je hun verhaal had gehoord heb jij die conclusie getrokken? Of heb je dat zelf bedacht. Roetdeeltjes zien wapperen toen jij ter plaatse was of is dat ook wat je aanneemt……………….

4 maart 2019 om 12:42
kees zegt:

Als er een schoorsteenbrand ontstaat is de eigenaar van de kachel puur slecht bezig, die krijg je alleen met veel creostoot aanslag, dat fikt goed, en geluukig is het een dubbele geisoleerde pijp die kan er goed tegen.

Op tijd vegen schoon en drioog hout of nog beter een houtvergasser, deze stoot zo weinig uit dat zelfs vegen niet zo vaak nodig is. en compleet reukloos, brand als gas cv.

Ik moest helaas als goed stoker stoppen van de rechter, oorzaak een andere met open haard, die stonk steeds ik kreeg helaas schuld.

Ik ben uitvinder en innoveer graag zoals met verbranden, dat perfect maken met besturing en vergassing in een massa kachel, gemetseld dus.

14 maart 2019 om 00:18

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.