De krant die je leest van A tot Z
Zaterdag 9 december, 2023

dinsdag 19 januari 2021

Nieuws:

Sluit de nieuwe papiercontainer wel goed?

Door: Redactie

Bill Morris uit Haren heeft gemerkt dat de nieuwe blauwe papiercontainers, die momenteel worden verspreid onder bewoners van het gebied Haren, niet bestand zijn tegen wind.

Hij zegt dat de deksels door een ontwerpfout niet stevig gesloten kunnen worden, zodat de wind er al snel vat op krijgt. Hij vraagt zich af of meer mensen dit probleem hebben. Intussen heeft Morris zijn klacht aan de gemeente doorgegeven.

De papiercontainers worden als service aan inwoners verstrekt, zodat het oud-papier niet naar centrale plekken gebracht hoeft te worden. De gemeente laat de opbrengsten ten goede komen aan vooraf gekozen lokale doelen. Scholen en verenigingen zijn tegen deze vorm van inzamelen. Zij denken dat straks geen papier meer bij hen wordt gebracht, waardoor hun inkomsten dalen.

3 reacties

Timmer zegt:

Onze conrainer sluit ook niet goed klept blijft open staan papier word dan ook nog eens nat

20 januari 2021 om 12:46
hoe zo, service zegt:

“De papiercontainers worden als service aan inwoners verstrekt” Hoe komt u erbij dat dit een service is. Kost klauwen vol geld. Zo’n container kost toch al gauw 100 euro denk ik zo. Dan moet ie nog bij ieder adres langsgebracht worden, wat ook geld kost. En… dan is er slechts een paar verenigingen waarmee de gemeente een deal heeft gesloten.

Heeft helemaal niets maar dan ook niets met service te maken. Op mijn vraag of ik ook nog papier in dozen aan de weg kon zetten en of het dan ook word meegenomen kreeg ik een bevestigend antwoord van de gemeente. Als ik echter in Harense Toestanden kijk dan meldt OBS de Wissel dat ze geen papier in dozen meer mee nemen.

Weet u het nog????

21 januari 2021 om 13:03
koning zegt:

Wij hebben vandaag de papier container binnen gehad en daar van sluit de blauwdeksel ook niet. Blijkbaar hebben ze al die tijd niks aangedaan. Ik zie namelijk dat de vorige berichten al van januari 2021 zijn.

10 december 2021 om 18:21

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.

Poll - uw mening telt

Na vijf jaar zeg ik: fusie Haren-Groningen was goed voor Haren.

Ga naar het Poll archief