De krant die je leest van A tot Z
Vrijdag 19 Juli, 2019

dinsdag 09 april 2019

Nieuws:

Tennisclub Be Quick in crisis, uitstroom van leden

Door: Redactie

Dagblad van het Noorden meldt vandaag een crisis in de tennisclub van Be Quick in Haren. De tennisclub maakt deel uit van de omnivereniging, waar ook de voetballers van Be Quick onder vallen. Volgens de krant speelt er een conflict tussen de bestuurders van de tennisafdeling en de bestuurders van de omnivereniging. Het gaat over geld.

In de kern komt het er op neer, dat de tennissers vinden dat hun inbreng (contributie 155,00 per persoon per jaar) niet wordt omgezet naar behoorlijk onderhoud van de accommodatie. In de krant spreekt Jur Lommerts (afgetreden bestuurslid tennisafdeling) zich kritisch uit over de verpauperde ‘kantine’en kleedruimtes. Henk Berends, voorzitter van de voetbalafdeling, ontkent in het artikel de aantijgingen. Hij zegt dat het geld, dat de tennissers opbrengen, wel degelijk ten goede komt aan het onderhoud van de gravelbanen en de accommodatie.

Van de 96 leden hebben 85 leden hun lidmaatschap opgezegd, stelt de krant. Daarmee is de tennisafdeling zo goed als dood en daar maakt Berends zich niet erg druk om. “Het zij zo”, wordt hij geciteerd. Hij denkt dat de tennissers elkaar het negativisme aanpraten. Het wordt nu de vraag of Be Quick doorgaat met haar tennisafdeling of zich (weer) helemaal gaat richten op voetbal.

Geen reacties

Wilt u reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.